de Pas 75 | 8121 GN Olst | t. 0570 59 49 51 | m. +31 6 22 80 08 43 | e. info@deblueskrant.nl | facebook: /deblueskrant | twitter: @DeBlueskrant
 
  De Blueskrant Editie 18 from Company Of Errors on Vimeo.
 
 
 
 
 
 
  Sheila E., Jethro Tull's Ian Anderson, The Teskey Brothers, John Mayall, Still Believe met o.a. Hans La Faille, Erwin Java, Herman Deinum en Ralph de Jongh, Next of Kin met DeWolff, Dawn Brohters, Tim Knol en Merel Sophie, Keb' Mo', Suzie Qutro, David Garibaldi Arts en dat is slecht een greep uit de 56 pagina's tellende nieuwe Blueskrant. Daarnaast uiteraard onze vaste rubrieken: boeken, cd-tips recept, Zult, columns ... jullie kunnen de komende maanden weer vooruit!
 
  De Blueskrant Editie 17 from Company Of Errors on Vimeo.
 
  Alice Cooper Lynyrd Skynyrd | Johnny van Zant
  George Benson Leo Blokhuis
  Triggerfinger | Ruben Block Hulbert Waldroup
  Jimmie Vaughan Dale Watson
  Tesla | Frank Hannon Yngwie Malmsteen
  Susan Santos Julian Sas
  Alice Cooper, Lynyrd Skynyrd's Johnny van Zant, George Benson, Leo Blokhuis, Tiggerfinger's Ruben Block, Susan Santos, Daniëlle Nicole, Tesla, Fokko, een bijlage van 12 pagina's Ribs & Blues, de timetables van het Holland International Bluesfestival en nog heel veel meer. 76 pagina's met prachtige verhalen. Daarnaast uiteraard onze vaste rubrieken: boeken, cd-tips recept, Zult, columns ... jullie kunnen de komende maanden meer dan vooruit!
 
 

On the Cover of On Top of Blues from Company Of Errors on Vimeo.

 
 
 
 
 
 
  Dr. Hooks Dennis Locorriere, Rick de Leeuw, Frank Boeijen, Kirk Fletcher, Tedeschi Trucks Band, Larkin Poe, Jan James, Steve Fister, Bruce Katz, Carl Wyatt en nog heel veel meer. Deze editie barst uit zijn voegen van de prachtige en oprechte, uit het leven gegrepen, verhalen. En daarnaast uiteraard onze vaste rubrieken: boeken, cd-tips recept, Zult, columns ... jullie kunnen de komende maanden weer even vooruit!
 
 
 
 
 
 
  We hebben weer de meest mooie verhalen op mogen tekenen en we realiseerden ons eens te meer dat we ons in een uiterst bevoorrechte positie bevinden. We worden mee op reis genomen, zowel over land als in de tijd. De gesprekken die we voeren, nemen we op en luisteren we af tijdens het uitwerken. Dat betekent dat je letterlijk in iemands’ huid kruipt en zo zitten we bij Johnny Kraaijkamp Sr., Keith Richards en B.B. King aan tafel, checken we in, in een hotel in Shanghai, rijden we in de Greyhound bus richting Memphis, horen we de muziek in Beale Street en zitten we op de rand van het bed met John Lee Hooker. Een reis naar onze zuiderburen hoeft zeker niet minder spannend te zijn en we verhuizen mee met een distinguished gentlemen naar Canada. Dat zijn privileges waar we niet licht over denken.
 
 
 
 
 
 
     
 
Editie 14 van Dé Blueskrant is een feit en we hebben deze krant met ontzettend veel plezier gemaakt. We hopen dat jullie hem met minstens met net zoveel plezier lezen.
De omstandigheden waren op zijn zachts gezegd bijzonder. Het waren de warmste zomerdagen ooit in Nederland en onze slaapplek hebben we van een snikhete zolder verplaatst naar de wat koelere bank in de woonkamer. Dat betekende dat we ‘s nachts van achter onze laptop naar de bank rolden en ‘s ochtends weer terug. Al met al leverde dat een hele bijzondere flow op waar we intens van hebben genoten.
Wat de coverstory zou worden, bleef heel lang spannend maar op de valreep kregen we een cadeautje in de schoot geworpen of beter gezegd, cadeau. Billy F. Gibbons was bereid om in het kader van zijn nieuwe album tijd vrij te maken voor Dé Blueskrant. En eerlijk is eerlijk, daar hadden wij toen we met deze krant begonnen, niet van durven dromen. Over dromen gesproken, de andere namen liegen er ook niet om. Chris Jagger, Marc Broussard, Nico Dijkshoorn, John Parr, om er maar een paar te noemen.
Tijdens het uitwerken van de verhalen bleek dat ook deze krant weer terugkerende thema’s bevat: authentiek, volg je hart en geloof in jezelf. Volgens de gasten in onze krant zijn het basisregels om het juiste pad voor jezelf te kunnen kiezen. Een ander terugkerend thema: zorgen voor mensen die het iets minder goed hebben. Wanneer je in de positie bent waarin deuren gemakkelijker voor je open gaan, waarin je meer krijgt dan wat je nodig hebt, dan deel je dat. Het waren indrukwekkende gesprekken waar we veel over hebben nagedacht en heel veel over hebben gefilosofeerd met zijn tweeën. Geniet van al het moois dat deze mensen met jullie willen delen en heel veel leesplezier.
 
 
 
 
 
 
 
Maar liefst 56 pagina’s inclusief een 12 pagina dikke bijlage over het Ribs & Blues Festival in Raalte. Goedbeschouwd allemaal prachtig nieuws maar er zijn toch twee zaken waarvan we, met deze 13e editie, afscheid van hebben moeten nemen. In eerste instantie is dat van onze trouwe blueskok Bert Reinders die 12 edities lang, in de rubriek Koken met Ballen, iedereen het water in de mond heeft laten lopen met zijn overheerlijke recepten. We danken Bert van harte voor het, vanaf de eerste editie, gestelde vertrouwen in ons concept en al zijn energie die hij heeft willen steken in De Blueskrant.

Ook hebben we voor deze editie afscheid moeten nemen van onze middenvouw. Met 56 pagina’s is de krant zo dik geworden dat deze niet meer te vouwen is op het papier dat wij zorgvuldig hebben uitgekozen. Dat leverde voor de voorpagina ook een nieuwe uitdaging op, één foto. Ook wij zijn niet te bang om wat uit te proberen wat dat betreft. Maar niet getreurd, in De Bossche Blues Bourgondiërs hebben we waardige opvolgers gevonden voor blueskok Bert Reinders en meer pagina’s betekent meer leesplezier, opgelost. Wat staat er dan allemaal in vraagt u zich af na dit lange intro?

Veel dames in ieder geval, waaronder Joanna Connor die al 20 jaar niet meer in Nederland is geweest, AJ Plug die haar blote voeten in het Drentse veen zet en Lisa Leblanc die voor het eerst op Nederlandse bodem speelt. De staat Massachusetts is in drie interviews uit de Verenigde Staten goed bedeeld en we nemen een kijkje bij het bulderende trio Kamchatka uit Zweden. In Nederland laten we de toetsen rollen met Mr. Boogie Woogie en geeft Kids Blues de blues door aan een nieuwe generatie. Op de voorpagina staat een trotse en zeer gepassioneerde Haagse Harrie Jekkers, tekst- en liedjesschrijver, auteur en cabaretier. In de jaren tachtig ten tijde van de eruptie van de Nederpop stak hij zijn principes [met Klein Orkest] niet onder stoelen of banken en doet dat nog steeds niet. We hopen dat u net zoveel leesplezier heeft als wij hebben gehad met het maken van deze 13e editie.

We zien elkaar vast in het komende festivalseizoen.
 
 
  In onze uitzending van 13 mei bij On top of Blues hadden we hoog bezoek. Jan Doppen en Rob Telgenkamp van Ribs & Blues waren bij ons te gast om te praten over het grootste gratis Roots- en Bluesfestival van Europa. Luister hier de podcast terug.
 
 
 
 
 

Sinds januari 2018 hebben we me Dé Blueskrant ons eigen radioprogramma bij 40UP Radio.
In On Top of Blues zoeken Marijn Ooijman en Ingrid Bosch de grenzen op van de blues. Zij
conformeren zich niet aan één bepaalde stijl maar hebben in de breedste zin van het woord
een eigenzinnige kijk op blues en de invloeden van de blues. Blues, Roots, Americana, Country,
Rock, Bluegrass, Folk, R&B, Funk: het komt allemaal aan bod.

Iedere vrijdag van 20:00 – 21:00 uur te beluisteren via 40upradio.nl of via de 40UP Radio App..

 
 
 
 
 
 
 
 
  48 pagina's maar liefst met weer de prachtigste verhalen. Candy Dulfer, Toby Lee, Laurence Jones, Michael Landau, Lee Fields, Michael Lee Firkins, Jasper van 't Hof, Tricklebolt ... kortom, voldoende leesvoer om de komende maanden door te komen. Daarnaast 4 pagina's Variaworld met heel veel informatie en een jaaroverzicht van de platenbeurzen in NL. En uiteraard onze vaste rubrieken Koken met Ballen, Boeken, El Buro Picante, Archief, onze tips en de tips van Harry Radstake.

Wil je deze krant ontvangen? Stuur dan even een mailtje naar: info@deblueskrant.nl
 
 
 
 
 
 
 
  40 pagina's met mooie verhalen, heel veel leesvoer voor de komende maanden! Lekker op de bank, kachel aan, warme chocomelk, een biertje, wijntje of een goed glas whisky en even helemaal van de planeet met de verhalen van Benny Turner, Mart Smeets, Adrian Van den Ber, King King, Oscar Benton, Anvil's Steve Kudrow, Drive By Wire, Tony Spinner, Joost Belinfante's CCC Inc. enz. enz. Het houdt niet op deze editie. Naast de interviews uiteraard onze rubrieken Koken met Ballen, Boeken, El Buro Picante, en de tips van Harry.

Wil je deze krant ontvangen? Stuur dan even een mailtje naar: info@deblueskrant.nl
 
 
 
 
 
 
 
  48 pagina's, inclusief een bijlage TexelBlues, de komende maanden genoeg te lezen dus! Steven Seagal, Ruthie Foster, Jeroen Krabbé, Sass Jordan, B.B. King drummer Tony Coleman, Jonny Lang, Ruben Hoeke en John the Revelator: een aantal namen uit deze 10e editie. Daarnaast de rubrieken die je van ons gewend bent: het recept van Bert Reinders, Zult van Hans Stempher, gespot, de column van El Boero, de boeken van Wim Verbei, het archief van Corné Lis en, voor het eerst maar vanaf nu in iedere editie, de cd-tips van Harry Radstake [Bluesmagazine]

Verder prachtige verhalen over 50 jaar Bluessociëteit l'Esprit, Richard van Bergen, Jeffrey Halford, Jesus Volt, de organisatie achter TexelBlues, Ritchie Kotzen en The Veldman Brothers. Wil je deze krant ontvangen? Stuur dan even een mailtje naar: info@deblueskrant.nl
 
 
 
 
 
AmyMacdonald, Little Steven van Zandt, Southside Johnny, Hans Dorrestijn, J.W. Roy en Sierra Hull: slechts een kleine greep uit deze negende editie. Maar liefst 48 pagina's boordevol mooie verhalen en foto's en verder uiteraard het recept van Bert Reinders, Zult van Hans Stempher, gespot, de column van El Boero, de boeken van Wim Verbei en het archief van Corné Lis.
In deze editie, als kers op de taart, 12 pagina's over het grootste gratis Roots- en Bluesfestival van Nederland: Ribs & Blues 2017.

We interviewden onder andere John Wheeler alias Barley Scotch van de Hayseed Dixie, Matt Andersen, Big Pete, Pete Lincoln van The Sweet, John F. Klaver, het bestuur van Ribs & Blues, Dave Warmerdam en voor onze rubriek 'Ambacht' spraken we met enige vrouwelijke sigarenmaakster van Nederland, Ria Bos. Wil je deze krant alsnog ontvangen? Stuur dan even een mailtje naar: info@deblueskrant.nl

 
 
 
 
Bovenstaande is slechts een greep uit deze achtste editie. Ted Neeley, Shirma Rouse, Vasti Jackson, Jan Akkerman, Boris, Eamonn McCormack, Ryan Vroon, Candy's River House, AJ Plug, Tinez Roots Club, Cour/Cour/Bois/Bois, Richard van Bergen, Joost de Lange, Bromance, Delft Blues, Shaggy Dogs Verder uiteraard de rubrieken: een recept, Zult, gespot, de column van El Boero, de boeken van Wim Verbei, het archief, enfin heel veel leesvoer voor de komende maanden.
 
 
 
 
En dit is slechts een hele kleine selectie uit deze zevende editie. Want naast Big Bo Brocken, Al Jarreau, Joe Bonamassa, André van Duin, Alberta Hunter en Mac Arnold ebben we ook hele mooie verhalen van Eric Steckel, Laurens Jones, Wagging Finger Distillery [ambacht], Joanne Shaw Taylor, Michael Dotson, John Hayes, en Rocking Tiger Lou Leeuw. Verder uiteraard de rubrieken: een recept, Zult, gespot, een gastcolumn van El Boero, de boeken van Wim Verbei, het archief, enfin genoeg leesvoer om de komende maanden mee door te komen.
 
 
 
 
 
 
En dit is slechts een hele kleine greep uit het 'repetoire' van deze zesde editie. Want naast Jett Rebel, Johan Derksen, Reverend Shawn Amos, Bruce Kulick, Hendrik Jan Bökkers, Barrelhouse, Dynamite Bluesband en, Luther Dickinson hebben we ook prachtige verhalen van Ralph de Jongh, Ewout Adriaans, Imperial Crowns, The Delgado Brothers, Ben Miller en Guy Verlinde. Verder uiteraard de rubrieken: een recept, Zult, gespot, de column van Jennifer Bomert, de boeken van Wim Verbei, het archief ... kortom heel veel leesvoer!
 
.
De afgelopen weken postten onze lezers en adverteerders op allerlei mogelijke manieren hun exemplaar van Dé Blueskrant op Social Media. Jullie laten ons zien dat jullie blij zijn met de krant en daar worden wij dan weer heel erg blij van want dat is waar we het uiteindelijk voor doen: Een gratis krant waar iedereen gelukkig van wordt. Dank jullie wel!
 

[Happy 2016 from Tink@Work on Vimeo]

 
facebook twitter


ant

Golden Age  Rock Festival 2019

On Top Blues on Spotify
blmgz

0032(0)496 660027 0032(0)496 660027