Dé Blueskrant Tipt …

Week 24 | 26 juni 2022

Delbert McClinton | Outdated Emotion | Label: Hot Shot Records – Thirty Tigers Mei 2022

Het podium was bijna 65 jaar Delbert McClinton’s vertrouwde habitat. Met zijn eigen band plaatste hij zijn eigen muziek, een unieke versmelting van R&B, Honky Tonk country, Texasblues en roadhouserock in de spotlights samen met, naar eigen hand gezet, coverwerk. McClinton heeft in zijn carrière vijf Grammy Awards in de wacht gesleept en zijn ernergieke dynamische shows, zijn legendarisch in de scene. Niet voor niets wordt de 81-jarige McClinton de Godfather van de Americana genoemd.

Nu hij het tourleven achter zich laat is het tijd voor een terugblik naar het verleden en zijn diverse muzikale invloeden.  Tijdens de isolatie periode bracht McClinton veel tijd door in de Rock House Studio van zijn vertrouwde toetsenman Kevin McKendree. De interpretaties van het werk van McClinton’s muzikale helden vormen de hoofdmoot op zijn 27-ste album Outdated Emotion. Het lijkt alsof McClinton de makkelijke weg gekozen heeft met nummers als Jambalaya, Stagger Lee, One Scotch, One Bourbon, One Beer en Long Tall Sally, maar je moet het maar durven om deze nummers uit het clichéhokje te halen.

McClinton slaagt met vlag en wimpel want elke song is raak, fris en interessant. Zijn zoon Yates wordt als co-auteur vermeld bij de nummers Connecticut Blues en bij Call Me A Cab, twee songs van eigen hand. In totaal 16 songs die vlot, vakkundig en gedreven uit je speakers rollen. Delbert McClinton is anno 2022 nog ‘alive and kickin’. Ach, de jaren hebben hun sporen nagelaten maar dat maakt het luisteren naar McClinton’s stem niet per definitie minder aantrekkelijk. Niets is ‘outdated’ aan dit album, al doet de titel anders vermoeden. Zowel McClinton’s zangprestaties als zijn creatieve vermogen zorgen ervoor dat dit album met regelmaat zal terugkeren op je draaitafel.

Bestel dit album via: Platomania | Website Delbert McClinton

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.