De Blueskrant

Historie

Sinds 2015 brengen we vier keer per jaar Dé Blueskrant uit. We hebben in die jaren hele bijzondere gesprekken gehad. Voor onze allereerste editie wisten we Bennie Jolink en MYBABY te strikken. De verspreiding van de krant deden we met een oud bestelbusje zelf. en van Groningen tot Zeeland en België hebben we heel veel locaties van deze gratis krant voorzien. Langzaam maar zeker groeide er een team van ambassadeurs om ons heen die stapels kranten meenamen naar concerten, festivals en muziekwinkels en in de jaren die volgden groeide het aantal abonnees en locaties en zo ook de oplage. Memorabele momenten hebben we gehad. Zo zijn we bij Jeroen Krabbé in zijn atelier geweest, spraken we Joe Satriani, Dr. Hook, Lynyrd Skynyrd, Alice Cooper, Sheila E., Billie F. Gibbons, Harry Jekkers, Candy Dulfer, Ted Neeley, Rick de Leeuw, Rob de Nijs, Amy Macdonald, Eric Gales, Frédérique Spigt, Mart Smeets, Nico Dijkshoorn, Dweezil Zappa, Triggerfinger, Jett Rebel, Al Jarreau, Archie Lee Hooker en vele, vele anderen.

Editie 24 -We Shall Overcome

Welles of nietes, dat is al maanden de grote vraag. Een stelling die velen in zijn greep heeft. Kunnen we ons festival organiseren, kunnen wij optreden, kunnen we een concert bezoeken, kunnen we ons podium openen voor genoeg bezoekers, kunnen we………….

Kunnen we een krant uitbrengen is er ook zo eentje. Nou, het antwoord ligt voor je neus. Editie 24 van Dé Blueskrant, waarvan we dachten dat deze wellicht niet haalbaar was, is met keihard werken een krant geworden van maar liefst 56 pagina’s. Met heel veel fijne informatie, mooie interviews, tips en agenda’s. Ja, agenda’s want ook al ziet het leven er soms somber uit, als je er zelf niet meer in gelooft dan gebeurt er nooit meer wat.

24 edities van Dé Blueskrant heeft onze trouwe Bluesbull ons terzijde gestaan met zijn, gesnurk, gedribbel, zijn onweerstaanbare ogen, lieve natte snuit en het relativerende gesprek tijdens de late avondwandeling. Ook al overleed hij vlak voordat we aan het uitwerken van de interviews begonnen, toch was de oude stinkerd er deze editie nog bij. Tijdens het afluisteren van de interviews -die we veelal met een videoverbinding tot stand brachten- was de Bluesbull vaak luid en duidelijk aanwezig op de achtergrond. Dat was fijn om terug te horen maar we hebben vaak moeten uitleggen tijdens de interviews waar het gesnurk op de achtergrond vandaan kwam.

In deze editie lees je onder meer verhalen van vier musici die furore maken in een land waar ze niet geboren zijn. Alle vier dwaalden ze over de wereld, keerden terug naar hun roots maar vonden hun mojo in het buitenland.

Daar proberen ze wortel te schieten, wat de één makkelijker af gaat dan de ander. Natuurlijk speelt Corona een belangrijke rol in deze krant, daar komen we niet onderuit. Het heeft effect op ieder mens en iedereen heeft zijn eigen manier om ermee te ‘dealen’. Is het dan een zwaarmoedige editie van Dé Blueskrant geworden? Nee, integendeel het is een ijzersterke en opgewekte editie geworden waarin de kracht, het doorzettingsvermogen, de creativiteit en de passie wordt gevierd. De Engelse bluesgitarist/zanger Sean Webster zegt in deze krant; “die passie kan niemand van mij afpakken’. Wat wij in deze krant laten zien [op 56 pagina’s nota bene] zegt alles over de sector waarin wij werken, niemand krijgt deze sector er onder.

Oh, deep in my heart, I do believe. We shall overcome, some day. | Pete Seeger

Editie 21
Editie 20
Editie 19
Editie 18
Editie 17
Editie 16
Editie 15
Editie 14
Editie 13
Editie 12
Editie 11
Editie 10
Editie 9
Editie 8
Editie 7
Editie 6
Editie 5
Editie 4
Editie 3

Editie 2
Editie 1