De Blueskrant

Historie

Sinds 2015 brengen we vier keer per jaar Dé Blueskrant uit. We hebben in die jaren hele bijzondere gesprekken gehad. Voor onze allereerste editie wisten we Bennie Jolink en MYBABY te strikken. De verspreiding van de krant deden we met een oud bestelbusje zelf. en van Groningen tot Zeeland en België hebben we heel veel locaties van deze gratis krant voorzien. Langzaam maar zeker groeide er een team van ambassadeurs om ons heen die stapels kranten meenamen naar concerten, festivals en muziekwinkels en in de jaren die volgden groeide het aantal abonnees en locaties en zo ook de oplage. Memorabele momenten hebben we gehad. Zo zijn we bij Jeroen Krabbé in zijn atelier geweest, spraken we Joe Satriani, Dr. Hook, Lynyrd Skynyrd, Alice Cooper, Sheila E., Billie F. Gibbons, Harry Jekkers, Candy Dulfer, Ted Neeley, Rick de Leeuw, Rob de Nijs, Amy Macdonald, Eric Gales, Frédérique Spigt, Mart Smeets, Nico Dijkshoorn, Dweezil Zappa, Triggerfinger, Jett Rebel, Al Jarreau, Archie Lee Hooker en vele, vele anderen.

Editie 22

Editie 22

Wat hebben parels, edelweiss en diamanten met elkaar gemeen? Hun schoonheid ontstaat onder barre omstandigheden en op moeilijk bereidbare plekken of, zoals Ledfoot het verwoord in deze krant, Flowers Blossom Under Shit. Het lijken cliché’s maar dat deze moraal niet alleen aan sprookjes is voorbehouden, hebben wij de afgelopen periode veelvuldig ondervonden.

De culturele sector heeft het momenteel zwaar te verduren, al geruime tijd en voorlopig is het eind van deze moeilijke tijd voor haar nog niet in zicht. Het is de branche die vaak als eerste moet incasseren, ook bij bijvoorbeeld bezuinigingen. Maar de culturele sector is in veel gevallen ook de creatieve sector, de sector waarin mensen actief zijn en bereid zijn om van gebaande paden af te wijken.Opgeven is in ieder geval geen optie en dat geldt ook voor de mensen die wij hebben gesproken voor deze editie van Dé Blueskrant.

En juist op die paden liggen blijkbaar de schatten verborgen want, nu de situatie voor sommigen misschien zelfs uitzichtloos lijkt, ontstaan er niet alleen prachtige initiatieven maar worden ook de mooiste dingen gemaakt. Iedere week ontdekken of ontvangen wij, ook voor onze uitzending van On Top Of Blues bij 40UP Radio, absolute parels. Deze artiesten weigeren zich eronder te laten krijgen en maken in plaats daarvan de mooiste muziek. En ook al is er voor hen geen podium op dit moment, dat weerhoudt ze er niet van om hun muziek uit te brengen. Niet alleen voor zichzelf maar ook omdat de boodschap nu van belang is en om de verbinding met jullie te behouden en jullie te helpen de moed erin te houden en positief te blijven.

We zijn blij dat we ze in deze Blueskrant een alternatief podium kunnen bieden want de prachtige dingen die gemaakt worden en de mooie verhalen die daarbij horen verdienen jullie onverdeelde aandacht.

Editie 21
Editie 20
Editie 19
Editie 18
Editie 17
Editie 16
Editie 15
Editie 14
Editie 13
Editie 12
Editie 11
Editie 10
Editie 9
Editie 8
Editie 7
Editie 6
Editie 5
Editie 4
Editie 3

Editie 2
Editie 1