Historie

Sinds 2015 brengen we vier keer per jaar Dé Blueskrant uit. We hebben in die jaren hele bijzondere gesprekken gehad. Voor onze allereerste editie wisten we Bennie Jolink en MYBABY te strikken. De verspreiding van de krant deden we met een oud bestelbusje zelf. en van Groningen tot Zeeland en België hebben we heel veel locaties van deze gratis krant voorzien. Langzaam maar zeker groeide er een team van ambassadeurs om ons heen die stapels kranten meenamen naar concerten, festivals en muziekwinkels en in de jaren die volgden groeide het aantal abonnees en locaties en zo ook de oplage. Memorabele momenten hebben we gehad. Zo zijn we bij Jeroen Krabbé in zijn atelier geweest, spraken we Joe Satriani, Dr. Hook, Lynyrd Skynyrd, Alice Cooper, Sheila E., Billie F. Gibbons, Harry Jekkers, Candy Dulfer, Ted Neeley, Rick de Leeuw, Rob de Nijs, Amy Macdonald, Eric Gales, Frédérique Spigt, Mart Smeets, Nico Dijkshoorn, Dweezil Zappa, Triggerfinger, Jett Rebel, Al Jarreau, Archie Lee Hooker en vele, vele anderen.

Editie 26 – Keep the Faith

Het klopt helemaal. Dé Blueskrant editie 26 is een klein maandje later van de pers gerold dan gepland. Het heeft een duidelijke reden die goed te verantwoorden is vinden wij. De krant is er mooier, voller en veel intenser door geworden. Je leest daarom prachtige, en bovenal, oprechte verhalen van reflecterende heren en sterke dames waaronder Beth Hart die een enorme knauw heeft gehad in de afgelopen tijd maar eindelijk de therapie heeft gevonden waardoor ze vriend en vijand zal verbazen. We mogen thuis kijken bij veel van de geïnterviewden omdat het zo makkelijk. Daar waar we enkele jaren geleden hooguit twintig minuten mochten telefoneren, krijgen we nu de artiesten te zien in hun pyjama, in hun studio of privévertrek. Een kijkje in de keuken, dichter bij de mens. Doordat we elkaar in de ogen kunnen kijken wordt het directer en vooral emotioneler.

De afgelopen twee jaar heeft op iedereen een wissel getrokken maar is ook de tijd geweest die velen op een bijzondere wijze benut hebben om de balans op te maken. Daarom gaat deze editie gaat over loslaten, geloof, spiritualiteit, het vinden en hervinden van jezelf, angsten en passies, niet opgeven en door het vuur gaan. Want achter dat vuur ligt het verkoelende water waarin je leert zwemmen.

Editie 21
Editie 20
Editie 19
Editie 18
Editie 17
Editie 16
Editie 15
Editie 14
Editie 13
Editie 12
Editie 11
Editie 10
Editie 9
Editie 8
Editie 7
Editie 6
Editie 5
Editie 4
Editie 3

Editie 2
Editie 1