Editie 24 | Dé Blueskrant is uit!

Welles of nietes, dat is al maanden de grote vraag. Een stelling die velen in zijn greep heeft. Kunnen we ons festival organiseren, kunnen wij optreden, kunnen we een concert bezoeken, kunnen we ons podium openen voor genoeg bezoekers, kunnen we…………. Kunnen we een krant uitbrengen is er ook zo eentje. Nou, het antwoord ligt voor je neus. Editie 24 van Dé Blueskrant, waarvan we dachten dat deze wellicht niet haalbaar was, is met keihard werken een krant geworden van maar liefst 56 pagina’s. Met heel veel fijne informatie, mooie interviews, tips en agenda’s. Ja, agenda’s want ook al ziet het leven er soms somber uit, als je er zelf niet meer in gelooft dan gebeurt er nooit meer wat.

24 edities van Dé Blueskrant heeft onze trouwe Bluesbull ons terzijde gestaan met zijn, gesnurk, gedribbel, zijn onweerstaanbare ogen, lieve natte snuit en het relativerende gesprek tijdens de late avondwandeling. Ook al overleed hij vlak voordat we aan het uitwerken van de interviews begonnen, toch was de oude stinkerd er deze editie nog bij. Tijdens het afluisteren van de interviews -die we veelal met een videoverbinding tot stand brachten- was de Bluesbull vaak luid en duidelijk aanwezig op de achtergrond. Dat was fijn om terug te horen maar we hebben vaak moeten uitleggen tijdens de interviews waar het gesnurk op de achtergrond vandaan kwam.

In deze editie lees je onder meer verhalen van vier musici die furore maken in een land waar ze niet geboren zijn. Alle vier dwaalden ze over de wereld, keerden terug naar hun roots maar vonden hun mojo in het buitenland. Daar proberen ze wortel te schieten, wat de éen makkelijker af gaat dan de ander. Natuurlijk speelt Corona een belangrijke rol in deze krant, daar komen we niet onderuit. Het heeft effect op ieder mens en iedereen heeft zijn eigen manier om ermee te ‘dealen’. Is het dan een zwaarmoedige editie van Dé Blueskrant geworden? Nee, integendeel het is een ijzersterke en opgewekte editie geworden waarin de kracht, het doorzettingsvermogen, de creativiteit en de passie wordt gevierd. De Engelse bluesgitarist/zanger Sean Webster zegt in deze krant; “die passie kan niemand van mij afpakken’.

Ook Tito Jackson, Robert Jon & The Wreck, Songfestival deelnemers The Black Mamba uit Portugal, Jan J. Scherpenzeel van de Twelve Bar Bluesband, Banty Holler [ Neille Coe III ] en al die andere fijne musici zijn klaar om er weer tegenaan te gaan. Hoe zwaar het ook geweest is, volgens Steve Lukather gaat de zon weer schijnen. Je leest het allemaal in deze dikke editie van Dé Blueskrant. Wat wij in deze krant laten zien [op 56 pagina’s nota bene] zegt alles over de sector waarin wij werken, niemand krijgt deze sector er onder.

Oh, deep in my heart, I do believe. We shall overcome, some day. | Pete Seeger

ABONNEER

Wil je Dé Blueskrant thuis ontvangen? Dat kan via: https://deblueskrant.nl/abonneren/

Dé Blueskrant is GRATIS te verkrijgen bij alle platen/vinyl platenwinkels, podia, clubs en alle KEYMUSIC filialen in Nederland en België

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.