Blues Route Helmond | 29- 30- 31 oktober

Bluesroute 2021 is een feit! Eindelijk weer een bluesfestival in Helmond.

De organisatie kreeg eind september groen ligt van de gemeente om Bluesroute Helmond door te laten gaan. Met slechts een week of 4 à 5 voor de boeg was het een schier-onmogelijke taak om alles in goede banen te leiden zodat eind oktober Bluesroute Helmond weer van start kon gaan. Heel even was er twijfel of het wel rond konden te krijgen was met een hele kleine organisatie en zo weinig tijd. Alle locaties en alle bands moesten opnieuw benaderd worden. Maar op de vraag “Gaat het door?”, was maar één antwoord van toepassing; “Het moet!”

Wat staat er deze tiende editie op het menu? Het jubileum wordt gevierd met minstens 50 bands uit maar liefst 11 verschillende landen op niet minder dan 16 speelplekken annex podia. Daarmee is Bluesroute Helmond één van de grootste gratis bluesfestivals van de Benelux. Nieuw dit jaar is de Bluesroute-infostand. Deze infostand is gesitueerd in Westende, naast restaurant Sicilia. Hier zijn de gewilde Bluesroute-boekjes verkrijgbaar en is er algemene informatie beschikbaar over het festival. Ook voor Blues Route Helmond merchandise kan men hier terecht. Toegevoegd aan de speellocaties zijn Borrelbar De Haven en de Lambertuskerk.

Wat kuan de organisatie nog als advies meegeven aan de bezoekers? Zorg dat je weet welke bands je wilt zien, houdt ruimte in je schema voor spontane ontdekkingen. Indien je met een gezelschap bent, schroom niet om de groep tijdelijk te verlaten, drink voldoende, zorg voor veilig vervoer naar huis.

Met zoveel mooie cafetaria’s, lunchrooms en restaurants, kan je je lunch of diner gewoon tussen de bands door plannen. Reserveren kan soms wel erg handig zijn. Wil je helemaal de Blues-experience ten volle benutten, dan kunnen de ‘luxe-paarden’ bij één van de hotels terecht in Helmond, waarmee het festivalgevoel helemaal geoptimaliseerd wordt (zelfs ook al kom je uit Helmond of omgeving).

De organisatie wenst alle bluesfans en muziekliefhebbers uit binnen- en buitenland een mooie blues-ontdekkingstocht en veel bluesgenot toe tijdens deze 10e editie van Bluesroute Helmond.

Enkele namen uit de Line Up

Starlite Campbell Band [UK]

Sugar Queen Blues Band [USA|BE|NL]

Rob Tognoni [AU|DE]

Steven Troch Band [BE]

Emily H.

Mr. Boogie Woogie & the Blisters

The Matt Project (IT/USA)

The Blues Bones [BE]

Marcel Scherpenzeel Band

Ben Granfelt [FI]

Electric Hollers

Harlem Lake

Barrelhouse

Jeffrey Halford & the Healers [USA]

Gaelle Buswel [FR]

The Hoochies

e.v.a.

Starlite-Campbell Band [UK]

Facebook: https://www.facebook.com/bluesroute.helmond

FB-evenement: https://www.facebook.com/events/772416166877509/

Website: http://www.bluesroutehelmond.nl/

TIMETABLES

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.