Dé Blueskrant Tipt…

Junior Wells – Blues Legend [GOLD] | Label: Cleopatra| Release: 08-08-2022

Een fantastische en opwindende verzameling van maar liefst 33 vroege singles van één van de all-time bluesgrootheden, baanbrekende zanger en mondharmonicaspeler Junior Wells! Wells vermengde tal van stijlen, waaronder soul, gospel en zelfs vroege rock op deze vroege opnames, waaronder zijn grootste hits Hoodoo Man, Lovey Dovey Lovey One, Messin’ With The Kid en meer. Deze collectie wordt geleverd met uitgebreide liner notes van muziekcriticus/historicus Dave Thompson inclusief een volledige lijst met meewerkende musici.

Wells groeide op in Arkansas. Al op 7-jarige leeftijd speelde hij mondharmonica, dat hij kreeg geleerd door zijn neef Junior Parker en Sonny Boy Williamson II. In 1948 ging hij naar Chicago. Op 18-jarige leeftijd speelde hij in de band van Muddy Waters, met wie hij ook zijn eerste plaatopnamen maakte. Tijdens de jaren 1960 werkte hij vooral met Buddy Guy.

De bekendste songs van Junior Wells zijn Messin’ With the Kid en Little By Little, zijn bekendste album is Hoodoo Man Blues uit 1965. Hij had ook een optreden in de film Blues Brothers 2000, die kort na zijn overlijden in de bioscoop kwam. Hij speelde met Muddy Waters, Buddy GuyMagic SamLonnie Brooks en The Rolling Stones.

DISC 1:
1. Cut That Out
2. Eagle Rock
3. Hodo Man (Hoodoo Man)
4. Junior’s Wail
5. ‘Bout the Break of Day (Early in the Morning)
6. Lawdy! Lawdy!
7. Tomorrow Night
8. So All Alone
9. Two Head Woman (Two Headed Woman)
10. Lovey Dovey Lovey One
11. I Could Cry
12. Cha Cha Cha in Blue (Cut My Toe Nail Instrumental)
13. Little By Little
14. Come on in This House
15. You Don’t Care
16. Prison Bars All Around Me

DISC 2:
1. Galloping Horses a Lazy Mule with Earl Hooker
2. Calling All Blues with Earl Hooker
3. So Tired
4. Love Me
5. Messin’ with the Kid
6. Universal Rock
7. I’m a Stranger
8. The Things I’d Do for You
9. You Sure Look Good to Me
10. It Hurts Me Too
11. I Could Cry (1961 Version)
12. I Need Me a Car

13. I’ll Get You Too
14. Every Goodbye Ain’t Gone
15. She’s a Sweet One
16. When the Cat’s Gone the Mice Play
17. What’d I Say (Live 1966) (Bonus Track)

Bestel dit album via: Platomania

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.