Dé Blueskrant Tipt …

Michael Monroe | I Live Too Fast To Die Young | Label: Silver Lining Music | 10-06-2022

Michael Monroe wordt dit jaar 60 jaar maar vertoont geen enkel teken van ouder worden. Monroe en zijn muzikale dreamteam hebben samen weer een puik album gemaakt. Een album zoals Johnny Thunders en de New York Dolls, Stiv Bators en de Dead Boys, Mott en Alice behoren te maken. En net als de vorige 10 weet je precies hoe het zal klinken voordat je de eerste riff af hebt kunnen luisteren. Zulke albums leven en sterven op de kracht van songwriting. En op I Live Too Fast To Die Young heeft Michael Monroe het weer geflikt.

De in Finland geboren Michael Monroe weet waar de mosterd vandaag gehaald moet worden en wanneer je één van de meest catchy rocksongwriters in je gelederen hebt; de geniale Steve Conte en niet te vergeten gitarist songwriter Rich Jones kun je er gevoeglijk vanuit gaan dat het wel snor zit met de refreintjes en de melodieën.

Opener Murder The Summer Of Love begint met een riff die zo goed is als elke Ron Asheton song die hij voor The Stooges geschreven heeft. Young Drunks & Old Alcoholics, All Fighter, Pagan Prayer en het titelnummer – met Guns N’ Roses-man Slash op gitaar – zijn even pittig en razen voorbij op 150 kilometer per uur rekening te houden met de gezondheid of veiligheid van alle betrokkenen, waarna het tempo iets vertraagt voor het ietwat gotische Derelict Palace en de lieflijke pianoballad Antisocialite. Het meest hartverwarmend is het nummer Everybody’s Nobody, waar Monroe zingt over het Londense Piccadilly Circus en Leicester Square alsof het de winter van 1983 is en we allemaal uit de Marquee zijn gehaald als dronken wapenbroeders. Maar maak je geen zorgen, want de St. Moritz club aan de overkant is nog steeds open.

De door de wol geverfde producer Rick Rubin weet, zoals hij ook deed bij bands als Metallica, Aerosmith, Red Hot Chili Peppers, ZZ Top, AC/DC en The Cult, een perfecte balans te vinden en de energie van de band op band vast te leggen. Het kraakt, giert, piept, raast, rollt en rockt. Niet voor niets touren de mannen van Monroe met Alice Cooper en Guns N’ Roses over de aardbol. I Live Too Fast To Die Young is het meest recente album van voormalig Hanoi Rocks frontman, Michael Monroe en zijn vrolijke mannen maar de albums Horns and Halos, Sensory Overdrive en One Man Gang zijn even de moeite waard om aan te schaffen. Wat een feest!!!!

Bestel het album via: Platomania

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.