Editie 30 van Dé Blueskrant

52 pagina’s: interviews, tips, agenda’s, verhalen, nieuws

De wereld is veranderd, het leven is duurder geworden op elk gebied. Dat noopt ons om andere en verstandige keuzes te maken. Daar is op zich niets mis mee, maar wel iets dat direct zijn weerslag heeft op de culturele sector. Festivals die genoodzaakt zijn om hun ticketprijzen te verhogen of gedoemd zijn om de stekker eruit te trekken. In een vroeg stadium rollen de festivals al over elkaar heen met de reeds vastgelegde line-up om de zekerheid van een uitverkocht festival te kunnen garanderen. Het blijven onzekere tijden, maar het enthousiasme en de noodzaak stijgen boven de teneur uit. Cultuur in welke vorm dan ook mag nooit een luxe worden. Er wordt veel gevraagd van het menselijk inlevingsvermogen, creativiteit en vasthoudendheid. Cultuur vindt altijd een nieuwe weg met nieuwe inzichten en daar staat deze editie van Dé Blueskrant bol van. Een nieuwe manier van liedjes schrijven waarover Laura Cox vertelt, in hoeverre is touren nog een optie vraagt Ian Siegal zich af, Gwyn Ashton heeft eindelijk tijd kunnen nemen om écht naar zijn eigen werk te luisteren, Eliana Cargnelutti gaat terug de schoolbanken in om sterker terug te keren en ‘the one and only’ hitmaker Nile Rodgers is opzoek naar een nieuwe wijze van muziek luisteren, beleven eigenlijk.

En zij zijn niet de enigen die na de afgelopen intense jaren met een vooruitziende blik de wereld in kijken. Moedig maar noodzakelijk voor het broodnodige toekomstperspectief. Precies editie 30 van Dé Blueskrant4 waarin je nog veel meer interessante content vindt. Veel festivalnieuws, agenda’s van de beste Nederlandse podia, een stukje geschiedenis, een column van niemand minder dan Leif de Leeuw, prachrtige boekentips en nog veel meer.

Dé Blueskrant vind je bij de mooiste podia, de beste platenwinkels en diverse clubs en op fijne festivals. Wil je de Blueskrant thuis ontvangen, dan kun je via de abonnee button je aanvraag indienen. Via ons facebook en instagam kanaal houden we je ook graag op de hoogte.