De Blueskrant Tipt…

Joe Louis Walker – Weight of the World |Forty Below Records |Release 17 februari 2023

Op het nieuwe album van de bekroonde blues and roots muzikant Joe Louis Walker ‘Weight of the World’ opgenomen met producer Eric Corne [John Mayall, Walter Trout, Sugaray Rayford], klinkt de diepte van Walkers invloeden en het vakmanschap waarmee hij al deze verschillende genres beheerst; zij het Soul, Gospel, Funk, New Orleans Second Line, Indie Blues, Contemporary Blues of Jazz. Een meeslepend album waarop je een meester hoort op het hoogtepunt van zijn kunnen.

Ze zeggen dat roots-muzikanten rijpen als goede wijn, wat in Walkers geval zeker van toepassing is. Weight of the World is een klinkende uitspraak en misschien wel het begin van het meest opmerkelijke hoofdstuk van een legendarische carrière.

Walker wordt beschreven als “een legendarisch grensverleggend icoon van de moderne blues en is een zanger met een Cadillac-achtige stem. Zijn gitaarsolo’s zijn snel, pezig en scherp, kreunend van bluesachtige wanhoop.” Rolling Stone noemde hem ‘woest’. Walker heeft opgenomen met Ike Turner, Bonnie Raitt, Taj Mahal en Steve Cropper, opende voor Muddy Waters en Thelonious Monk, hing rond met Jimi Hendrix, Freddie King, Mississippi Fred McDowell, en was een goede vriend en kamergenoot van Mike Bloomfield. Walker’s debuutalbum Cold Is the Night op HighTone uit 1986 kondigde zijn talent op verbluffende wijze aan. Zijn daaropvolgende output voor Verve, Alligator, HighTone en andere labels bevestigden dat Walker een van de toonaangevende artiesten is van de hedendaagse blues. Zijn release uit 2015, Everyone Wants a Piece, werd genomineerd voor de Contemporary Blues Grammy. Daarnaast speelde Walker een duet met B.B. King op zijn Grammy Award-winnende Blues Summit-album en speelde hij gitaar op James Cotton’s Grammy-winnende album Deep in the Blues.

Weight of the World, gaat ergens over, het album doet er toe. Vanaf het eerste nummer grijpt Walker je bij je lurven en sleept je mee langs al zijn uitgekiende songs en zijn verhalen. Je beleeft een muzikaal avontuur waarin je prachtige nieuwe werelden ontdekt en wellicht wat nieuwe inzichten rijker wordt.

Het album is onder meer te koop via: Platomania

“The Weight of the World” from Joe Louis Walker’s new album ‘Weight of the World’, out Feb 17, 2023 on Forty Below Records

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.