Editie 22

Wat hebben parels, edelweiss en diamanten met elkaar gemeen? Hun schoonheid ontstaat onder barre omstandigheden en op moeilijk bereidbare plekken of, zoals Ledfoot het verwoord in deze krant, Flowers Blossom Under Shit. Het lijken cliché’s maar dat deze moraal niet alleen aan sprookjes is voorbehouden, hebben wij de afgelopen periode veelvuldig ondervonden.

De culturele sector heeft het momenteel zwaar te verduren, al geruime tijd en voorlopig is het eind van deze moeilijke tijd voor haar nog niet in zicht. Het is de branche die vaak als eerste moet incasseren, ook bij bijvoorbeeld bezuinigingen. Maar de culturele sector is in veel gevallen ook de creatieve sector, de sector waarin mensen actief zijn en bereid zijn om van gebaande paden af te wijken.Opgeven is in ieder geval geen optie en dat geldt ook voor de mensen die wij hebben gesproken voor deze editie van Dé Blueskrant.

En juist op die paden liggen blijkbaar de schatten verborgen want, nu de situatie voor sommigen misschien zelfs uitzichtloos lijkt, ontstaan er niet alleen prachtige initiatieven maar worden ook de mooiste dingen gemaakt. Iedere week ontdekken of ontvangen wij, ook voor onze uitzending van On Top Of Blues bij 40UP Radio, absolute parels. Deze artiesten weigeren zich eronder te laten krijgen en maken in plaats daarvan de mooiste muziek. En ook al is er voor hen geen podium op dit moment, dat weerhoudt ze er niet van om hun muziek uit te brengen. Niet alleen voor zichzelf maar ook omdat de boodschap nu van belang is en om de verbinding met jullie te behouden en jullie te helpen de moed erin te houden en positief te blijven.

We zijn blij dat we ze in deze Blueskrant een alternatief podium kunnen bieden want de prachtige dingen die gemaakt worden en de mooie verhalen die daarbij horen verdienen jullie onverdeelde aandacht.

Mocht je de krant thuis willen ontvangen? Via abonnee vraag je de krant aan en krijg je hem tegen kostenvergoeding thuis bezorgd. Wil je weten of hij bij jou in de buurt te verkrijgen is stuur dan even een mailtje naar Info@deblueskrant.nl. Geïnteresseerd in adverteren? Vraag de informatie aan via adverteerder.

Editie 22

Momenteel zijn we hard aan het werk met editie 23. Deze rolt begin mei van de pers.