De Blueskrant

Award voor Dé Blueskrant

Marijn Ooijman en Ingrid Bosch van De Blueskrant werden gisteren thuis verrast door de Dutch Blues Foundation en ontvingen de Dutch Keeping the Blues Alive Award 2020 (KBA).

De Award wordt jaarlijks uitgereikt door de Dutch Blues Foundation aan mensen of organisaties die in de afgelopen jaren een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de bluesmuziek. Door Covid-19 zijn er in 2020 bijna geen blues-optredens meer geweest en kon er niet meer live genoten worden van de bluesmuziek. Dit weerhield Marijn en Ingrid er niet van om keihard te werken zodat Dé Blueskrant toch kon verschijnen en daarmee de blues in leven te houden. Al vijf jaar een gratis, tastbare en écht papieren krant op tabloidformaat met ronkende bluesverhalen. In 2015, midden in het digitale tijdperk, door Marijn Ooijman en Ingrid Bosch op de Nederlandse bluesmarkt gezet en inmiddels doorgegroeid naar een oplage van maar liefst 20.000 stuks. Een ongelooflijke prestatie! Elk kwartaal een nieuwe uitgave met pagina’s vol fraaie en gepassioneerde achtergrondverhalen rondom binnen- en buitenlandse blues, relevante informatie over festivals, podia en concerten. Maar ook het verhaal van de man of vrouw met een grote passie in de blues, een boeker, een programmeur, een festivalorganisator of een fan. Ook produceerden ze specials voor diverse festivals zoals: Ribs & Blues, Texel Blues, Flirting with the Blues, Blues in Wijk en GitGo Blues Festival. In het digitale tijdperk een papieren krant met enorm succes in de markt zetten en snelle doorgroei naar de huidige oplage in 48 pagina’s is een echte topprestatie!

Bron www.dutchbluesfoundation.nl

2 thoughts on “Award voor Dé Blueskrant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *