New Blues Festival Assen | 15 oktober

Na een jaartje te hebben overgeslagen vindt op vrijdag 15 oktober het New Blues Festival weer plaats. Het festival wordt voor de vijfde keer georganiseerd en heeft inmiddels een mooie status verworven onder de liefhebbers van kwaliteitsmuziek. De line-up is rond en met Danny Bryant, Erwin Java’s Travel Party met Sean Webster, Wille & The Bandits en de Jose Ramirez Band staat er weer een mooi gevarieerd programma!

Het New Blues Festival Assen is een gezellig evenement waarmee we jaarlijks op zoek gaan naar een mooie selectie artiesten uit binnen- en buitenland. Een plek waar bluesliefhebbers elkaar ontmoeten in een gemoedelijke sfeer en waar je je hart op kan halen als het gaat om het (verder) ontdekken van de Blues. De line-up geeft dan ook volop ruimte om nieuwe muziek te proeven, aangevuld met acts die al wat langer meedraaien.

Naast de fantastische muziek is het ook mogelijk om te genieten van lekker eten, een goede whisky of een lekker speciaal bier op ons speciale horecaplein. Extra genieten van deze avond? Reserveer een tafeltje bij één van onze restaurants en maak je avond uit compleet! Een tafel reserveren is zo geregeld door even te bellen met 0592 356000. New Blues Festival Assen is een samenwerking tussen de Bluesstichting Assen en De Bonte Wever en powered by D.I.A. Licht, geluid en beeld.

TICKETS | Early Bird vanaf 22 mei te koop BESTEL TICKETS

Danny Bryant (UK)

Danny Bryant

Danny staat al bijna 20 jaar in de top van de Europese bluesscene en heeft naam gemaakt door meer dan 2000 club- en festivalshows te spelen voor zijn vele fans over de hele wereld. Geprezen als een ‘National Blues Treasure’ (Bernard Doherty, Planet Rock Radio), wordt Danny door degenen in de branche erkend als de “crème de la crème” van de blueswereld.
Na vele uitverkochte clubtours door Europa en talloze grote festivaloptredens ( waarbij de band op hetzelfde affiche stonden met namen als Joe Cocker, Carlos Santana, Buddy Guy en Peter Green om er maar een paar te noemen) hebben Danny en zijn band gestaag een enorme en loyale schare fans over de hele wereld opgebouwd.

Erwin Java’s Travel Party (NL) starring Sean Webster (UK)

Erwin Java

Gitarist Erwin Java (1956) heeft een waanzinnige staat van dienst. Momenteel kom je hem wekelijks tegen bij Veronica Inside. Daarvoor maakte hij deel uit van onder andere White Honey, Herman Brood’s Wild Romance en maar liefst 25 jaar van Cuby & the Blizzards. Na de dood van zanger Harry ‘Cuby’ Muskee (2011) was hij in 2012 medeoprichter van King Of The World, dat (inter)nationaal furore maakte en vier goed ontvangen platen uitbracht.
Maar er zijn nog zoveel andere uitdagingen en dus besloot Java deze band per 1 juni 2018 te verlaten. In december 2017 bracht hij zijn allereerste soloalbum uit, getiteld ‘Keepin’ It Real’, waarop Java zijn licht laat schijnen over tien klassiekers uit de blueshistorie, songs die bij hem iets teweeg hebben gebracht tijdens zijn muzikale omzwervingen.

Als vocalist/gitarist is de uit Sheffield, Engeland afkomstige 44-jarige Sean Webster aangetrokken. Webster, gezegend met een karakteristieke rauwe stem en een patent op melodieus, bluesy gitaarspel heeft in zijn loopbaan getoerd van Europa tot en met de States. Zo verscheen hij onder meer op televisie in Austin (Texas) en deed diverse live-sessies voor de BBC Radio 2. Tot dusver bracht Webster 6 albums uit. Het zal niemand verbazen dat naast materiaal van Keepin’ it Real ook stukken van Sean’s albums gespeeld zullen worden. Verder bestaat Java’s band uit muzikanten die ook op Keepin’ it Real te horen zijn: Bas Mulder (keyboards/backingvocals), Guus Strijbosch (bas) en Marcel Wolthof (drums/backingvocals).

Wille & The Bandits (UK)

Wille Bandits

Wille & The Bandits heeft een indrukwekkende live reputatie. De band tourde onder andere met Deep Purple, Status Quo, Jon Butler Trio, Warren Haynes en Joe Bonamassa. In hun thuisland speelde de band op prestigieuze festivals als Glastonbury en Isle of Wight en tijdens de Olympische Spelen in Londen.
Wille & Yhe Bandits komt naar Assen met een gloednieuwe line-up. Wille wordt bijgestaan door Finn McAuley (drums & percussie), Harry Mackaill (bas, ukelele & zang) en Matthew Gallagher (keyboards, gitaren, percussie & zang). Met de nieuwe bezetting heeft de band nu ook een schreeuwend Hammond-orgel en een tweede gitaar.

Het meest recente album ‘Paths’ Wille & The Bandits. Op ‘Paths’ haalt Wille & The Bandits inspiratie uit de rockmuziek van de late jaren ’60 en ’70. De band combineert nieuwe technologieën met elementen uit de wereldmuziek, dance en hiphop zorgt op die manier voor een uniek geluid.

Jose Ramirez Band (Costa Rica / USA)

Jose Ramirez

De zanger, gitarist en songwriter Jose Ramirez, is de bekendste blues muzikant in Costa Rica. José is ook buiten Costa Rica een veel gevraagd artiest, zo tourde hij al in de USA en in Europa. Ramirez deelde het podium al met grote blues muzikanten zoals Buddy Guy, Anson Funderburgh, Janiva Magness, Mark Hummel en Bryan Lee. De Jose Ramirez band behaalde de tweede plaats op de belangrijke International Blues Challenge in Memphis.

De laatste twee jaren heeft José een groot deel van de wereld rondgereisd om zijn bluesmuziek en gitaarvaardigheden te delen met het publiek. Zijn twee Europese tournees telden meer dan vijfenveertig concerten in Engeland, Spanje, Nederland en België. Zijn U.S.A. tour bevatte shows rond het Midwesten en het Zuiden van de USA. Hoogtepunten waren shows in legendarische clubs zoals Buddy Guy’s Legends en The House of Blues in Chicago.

José’s debuutalbum ‘Here I Come’ werd opgenomen in Austin met Anson Funderburgh als producer. De mixing werd gedaan door Grammy Award winnaar Stuart Sullivan, die sommigen wel kennen van zijn werk met Jimmy Vaughan en Willie Nelson. Er staan elf songs op het album, waarvan José Ramirez er negen zelf schreef.