37e Bluesrock Festival Tegelen 11 september 2021

De 37e editie van het BLUESROCK FESTIVAL van TEGELEN gaat een jaar later dan toch plaats vinden en de organisatie kan met afsluiter Eric Gales, Laurence Jones, Sloper, Michelle David & the True-Tones, Beaux Gris Gris & the Apocalypse en opener What the Frnk meteen een prachtig en bijna volledig affiche presenteren. Kaartverkoop voor het festival start vrijdag 4 juni om 10.00 uur via www.ticketmaster.nl.

Na een jaar verplichte afwezigheid door alle Covid-19 perikelen is de organisatie positief gestemd dat er op zaterdag 11 september 2021 weer op de oude en vertrouwde manier genoten kan worden van heerlijk dagje Bluesrock Festival in Tegelen.

Afsluiter Eric Gales wordt gezien als de favoriete gitarist van gitaristen, met fans als Carlos Santana, Dave Navarro (Jane’s Addiction, Red Hot Chili Peppers), Mark Tremonti (Alter Bridge), Joe Bonamassa, Tony Rombola (Godsmack) en Tosin Abasi (Animals as Leaders). Als Afro-Amerikaanse linkshandige gitarist en expressieve zanger, is het logisch dat mensen hem met Hendrix vergelijken. Maar Eric heeft een hybride blues / rock-geluid ontwikkeld waarin je ook uiteenlopend invloeden als Albert King en Frank Gambale hoort. Een unieke mix van stijlen, Eric Gales staat met kop en schouders tussen andere gitaristen in zijn genre en we kunnen dan ook niet wachten om hem voor het eerst in Tegelen te gaan zien!

Nog altijd wordt Laurence Jones terecht bestempeld als “de toekomst van de blues”. Die toekomst is hij nu aan het verzilveren, hij heeft verschillende grote prijzen en onderscheidingen op zijn naam en verkocht van zijn vijf albums al meer dan 50.000 exemplaren. oor de jaren heen stond hij al in de voorprogramma’s van Status Quo, Kenny Wayne Shepherd, James Bay, Joe Bonamassa, Gary Clark Jr. en Jools Holland. Een “genie” en “een kruising tussen Eric Clapton en Buddy Guy” werd Laurence al genoemd door Walter Trout. alter kan het weten, hij genoot net als ons van een fantastisch optreden van Laurence drie jaar geleden. Welkom terug in Tegelen!

Drummer Cesar Zuiderwijk (Golden Earring) en collega Mario Goossens (Triggerfinger) waren al langer onder de indruk van elkaar en ronselden de Britse gitarist-met-zijn-gouden-stem Peter Shoulder (Winterville, The Union en Silverthorne) en sessiegitarist Fabio Canini uit Belgisch Limburg om samen dit muzikaal deconstructiebedrijf op te richten, Sloper. Het viertal ging meteen aan de slag met een heavy classic rock sound, die dankzij het unieke geluid van twee drums en de stem van Shoulder heel erg opvalt. Classic stuff met een moderne, onweerstaanbare sound, gespeeld met heel veel plezier!

Bekend geworden als Michelle David & The Gospel Sessions, maar nu verder onder een nieuwe naam, Michelle David & The True-tones. Wat begon als een project om de roots van Soul en R&B te ontdekken, resulteerde in vier goed ontvangen albums, uitverkochte zalen in binnen- en buitenland en een Edison nominatie.

Met de tijd groeide het project uit tot een echte band met een geheel eigen stijl. In de afgelopen vijf jaar heeft de band met succes verschillende invloeden omarmd die zich uitstrekken van traditionele Gospel tot Afrofunk, Soul tot Calypso en Marokkaanse Gnawa.

De kern van Beaux Gris Gris & the Apocalyse bestaat uit de meermaals bekroonde zangeres en songwriter Greta Valenti, uit New Orleans. En de, voor het festival niet onbekende, Britse gitarist Robin Davey (The Hoax). Om Beaux Gris Gris & The Apocalypse volledig te begrijpen, moet je de band live ervaren, een mix van soulvolle liedjes, intense energie en bekroond muzikaal vakmanschap van wereldklasse. RhythmBooze vatte de finale van de show samen als “Een verbijsterende, zinderende afdronk met alles erin gegooid, inclusief de gootsteen … echt gedenkwaardig”

De openingsact namens Stichting Pop in Limburg is dit jaar What The Frnk. De band, geformeerd rondom gitarist en zanger Frank Schurgers, brengt funky bluesrock. Heerlijke grooves en een combinatie van messcherpe gitaarriffs met funky solo’s op Rhodes en Hammond geven de band een herkenbare, eigen sound.

Met de bovenstaande namen is het programma op één plek na gevuld, deze laatste act wordt later bekend gemaakt. De organisatie is een samenwerking tussen Buro Pinkpop en Mojo Concerts. Kaarten kosten in de voorverkoop € 39,00 (excl. € 3,90 servicekosten) en aan de dagkassa € 45,00. De voorverkoop start vrijdag 4 juni 2021 via www.ticketmaster.nl en telefonisch 0900-3001250 (0,60 cpm). Mocht het toch zijn dat het festival niet of op een andere manier plaats moet vinden i.v.m. Covid-19 dan krijgen kaartkopers hierover bericht en is het altijd mogelijk het gekochte kaartje te annuleren.

De eerste editie van het festival in 1984 werd opgedragen aan de in dat jaar overleden Bluespionier Alexis Korner. In de zesendertig edities passeerden meer dan 75.000 bezoekers de kassa’s van de unieke locatie, vonden er 263 optredens plaats waaronder grote namen als Walter Trout, Rory Gallagher, Johnny Winter, Ten Years After, Joe Bonamassa, Beth Hart, Gary Moore en Solomon Burke. In de afgelopen jaren is het festival één van de langst lopende en bekendste Bluesfestivals van Nederland geworden. Het festival wordt al sinds de eerste editie ieder jaar georganiseerd in openluchttheater “De Doolhof” waar regen absoluut geen spelbreker is want het gigantische dak van het theater dient als een paraplu boven de bezoekers. Dit dak en het decor van de Passiespelen maken deze locatie dan ook zo uniek.

Met de bevestiging van Rob Tognoni is het programma van de 37e editie van het Bluesrock Festival van Tegelen compleet. Kaartverkoop voor het festival is reeds gestart via www.ticketmaster.nl.

Rob Tognoni

Met de laatste toevoeging is het programma van Bluesrock Festival 2021 compleet en krijgt het publiek op zaterdag 11 september in het openluchttheater De Doolhof wederom een goed gevulde dag met o.a. blues, roots, soul, gospel en rock voorgeschoteld. Voor ieder wat wils. Naast de aangekondigde acts zijn ook John Hendrix (presentator) en Giel Scholtes (pauzemuziek) weer van de partij. Na een jaar verplichte afwezigheid door alle Covid-19 perikelen is de organisatie positief gestemd dat er weer op de oude en vertrouwde manier genoten kan worden van heerlijk dagje Bluesrock Festival in Tegelen. Dat de bezoekers smachten naar het festival is goed te merken, de tickets vliegen als warme broodjes over de toonbank!

Al 35 jaar staat Rob Tognoni wereldwijd met zijn gitaar op de podia, heeft hij voor grote acts als Roy Buchanan, Stevie Ray Vaughan’s mentor Lonnie Mack, Joe Walsh van de Eagles geopend, deelde het podium met Peter Green, Sting, ZZ Top, Bo Diddley en stond ook al eerder in 2005 in Tegelen op de planken. Geboren in Tasmanië, Australië heeft hij onder het pseudoniem “de Tasmaanse duivel” zijn thuisland vertegenwoordigd op de Royal Wedding-vieringen van Prince Frederik & Prinses Mary van Denemarken, speelde hij tijdens het FIFA World Cup Football in Kaiserslautern en speelde hij in zwaarbeveiligde gevangenissen in Australië tot Mozart’s House in Wenen. Oftewel geen plek is hem vreemd! Zijn stijl is vurig, energiek, inventief en explosief. Zijn roots liggen in de blues, bluesrock & southern rock maar je hoort duidelijk ook verschillende andere smaken terug in zijn muziek, dit alles maakt samen zijn kenmerkende en unieke geluid. Kijk voor meer informatie over het festival op www.bluesrockfestival.nl.