Blues Heaven Festival | 12 – 13 november

Voor het 15e jaar zal Denemarkens meest prominente meermaals bekroonde blues & soulfestival opnieuw een muziekprogramma van hoog niveau aanbieden. Met een scala aan stijlen van zowel de Grammy als de American Blues Music Award (BMA) winnende artiesten. Het festival koestert de uitzonderlijke en hartverwarmende sfeer die ontstaat wanneer de sterren en een internationaal muziekminnend publiek elkaar ontmoeten. Het voorgaande jaar trok het festival publiek uit 17 verschillende landen en zag dat alle lokale hotels enkele maanden van tevoren uitverkocht waren.

Line-up 2021:

Bobby Rush – 2x GRAMMY-winnende blueslegende, Blues Hall of Fame-inductee, 5x Grammy-genomineerde, 13x Blues Music Award-winnaar en B.B. King Entertainer of the Year-winnaar, plus een cameo in het Netflix-origineel Dolemite Is My Name met Eddie Murphy in de hoofdrol. Bobby Rush maakt al bijna 70 jaar platen en heeft meer dan 400 opnames, 75 carrière-releases en 27 studioalbums op zijn naam staan.

Rick Estrin & The Nightcats – De meer dan levensgrote ster Rick Estrin is het laatste decennium de frontman van de boeiende en getalenteerde Nightcats. Hij en de band behoren tot de meest vermakelijke en kleurrijke showmannen rond met Estrin’s flitsende harmonica-solo’s, snelle humor en kenmerkende hipster-cool look. [lees het interview met Rick Estrin in Blueskrant editie 19]

John Primer & The Real Deal Blues Band – 2x Grammy-genomineerde artiest en Amerikaanse blueslegende John Primer was de bandleider en gitarist bij Muddy Waters, Willie Dixon en Magic Slim & The Teardrops. Hij speelde en nam albums op met bluesgrootheden waaronder Junior Wells, Johnny Winter, The Rolling Stones en Buddy Guy. Er zijn maar weinig fans, critici of muzikanten die zullen ontkennen dat John Primer het echte werk is.

John Primer & The Real Deal Blues Band – 2x Grammy-genomineerde artiest en Amerikaanse blueslegende John Primer was de bandleider en gitarist bij Muddy Waters, Willie Dixon en Magic Slim & The Teardrops. Hij speelde en nam albums op met bluesgrootheden waaronder Junior Wells, Johnny Winter, The Rolling Stones en Buddy Guy. Er zijn maar weinig fans, critici of muzikanten die zullen ontkennen dat John Primer het echte werk is.

Lil’ Ed & The Blues Imperials – De wereldberoemde Lil’ Ed timmert al bijna 30 jaar aan de weg. Het grote geluid van de band wordt gevoed door Lil’ Ed’s glorieus onstuimige slide-werk en diepe blues-snaarbuiging, samen met met zijn rauwe soulvolle zang. Het is zo authentiek en keihard als de Chicago blues kan zijn. De Chicago Sun-Times zegt: “Lil’ Ed & The Blues Imperials zijn de populairste leveranciers van bottleneck boogie uit Chicago sinds Hound Dog Taylor.”

Monster Mike Welch kreeg de naam op 13-jarige leeftijd en heeft sindsdien een sterrenstatus bereikt en is een veel gevraagd gitarist. Welch heeft zes albums op eigen naam uitgebracht. Van 2001-2017 was hij de leadgitarist in Sugar Ray & the Bluetones. Daarna voegde hij zich bij Mike Ledbetter, die helaas stierf in januari 2020 (twee maanden na hun memorabele Blues Heaven-concert) Op het recente album ‘One Woman Band’ van Ghalia Volt is Mike prominent aanwezig en zal dat zeker zijn op het Blues Heaven Festival.

Kirk Fletcher heeft een reputatie als een bonafide artiest die je niet mag missen. Algemeen beschouwd als een van de beste blues gitaristen wereldwijd, heeft hij respect en bijval afgedwongen van critici, collega’s en fans over de hele wereld. Kirk was jarenlang de leadgitarist van The Fabulous Thunderbirds. Hij is 5x Blues Music Award en 1x  British Blues Award genomineerde en speelde met veel grote artiesten, waaronder Joe Bonamassa en Josh Smith.

Gaye Todd Adegbalola –  De 77-jarige zanger, gitarist en harpiste Gaye is een Blues Music Award-winnaar. Ze heeft het podium gedeeld met B.B. King, Ray Charles, Willie Dixon en Koko Taylor. Ze is een van de oprichters van Saffire – The Uppity Blues Women (1984 – 2009). De groep heeft exclusief opgenomen bij Alligator Records. Daarnaast heeft ze zes opnames op haar eigen label.

The Bender Brass verscheen voor het eerst op het Blues Bender Festival in Las Vegas. Jimmy Carpenter – Sax, Doug Woolverton – Trumpet en Mark Earley – Bariton Sax hebben gespeeld met op meer dan 20 grote festivals in de VS en zijn de kers op de taart. Deze geweldige blazerssectie zal beschikbaar zijn om een ​​of alle bands te ondersteunen tijdens het festival.

Nora Jean Wallace is een Chicago Blues-zangeres met diepe Delta-wortels. The Bruce Katz Band, Bruce is een legendarische toetsenist. Hij was zes jaar lang lid van de Gregg Allman Band. RJ Mischo wordt door critici en fans over de hele wereld beschouwd als in het hogere echelon van de huidige grote bluesharpspelers en zangers van vandaag.

Kat Riggins komt met een nieuwe release ‘Cry Out’ die dit jaar werd genomineerd voor Contemporary Blues Album Of The Year” bij de Blues Music Awards in Memphis. Groove City feat. Daria Biancardi, de fenomenale stem van Daria en de Italiaanse soulband Groove City tonen in hun show respect aan de “Queen of Soul” Aretha Franklin. Ook Trickbag met de Zweedse topzanger Tommy Moberg en de Londense harpspeler Steve “West” Weston zijn van de partij evenals de boogie-woogie pianist Philippe LeJeune met zijn eerbetoon aan Memphis. De Kokomo Kings, Jelly Roll Men en Paul Benjamin zijn de completerende namen voor aan deze uitzonderlijke line- up.

Over het festival | Peter Astrup

Blues Heaven Festival is een wereldberoemd festival. In 2018 werd uitgeroepen tot “Best International Festival of the Year” door het Franse online magazine Zicazic en in januari 2019 bekroond met “2nd Best Festival in the World” door het Poolse tijdschrift Twój Blues. Daarnaast won Blues Heaven Festival-organisator Peter Astrup de award als “Hoochie Coochie Man van het Jaar” in 2018 bij de Danish Music Awards. In januari 2020 ontving Peter de prijs van dit jaar voor “Keeping the Blues Alive” in Memphis, Tennessee. Deze onderscheiding is de hoogste onderscheiding die kan worden toegekend aan niet-muzikanten en is in het verleden slechts 3 keer toegekend aan mensen buiten de Verenigde Staten. Blues Heaven Festival is een van de muzikale hoogtepunten van dit jaar en Europa’s grootste evenement van blues/soul muziek.

Tickets www.bluesheaven.dk voor tickets en andere info. Arena Nord, Frederikshavn Denemarken | Tickets vanaf € 79,- | Weekendtickets € 147,- Vrijdag 12 november 18:00 – 01:00 (Deuren open 16:00) | Zaterdag 13 nov. 17:00 – 01:00 (Deuren open 16:00)