Rick de Leeuw & Band | Tour Najaar 2021

Tijd lijkt geen vat te hebben op Rick de Leeuw. Nog altijd speelt hij in Nederland en België de spijkers uit de planken met dezelfde tomeloze energie als waarmee hij in de jaren negentig de Tröckener Kecks aanvoerde. Met de Kecks graasde De Leeuw vele zomers de festivalweides van Nederland en Vlaanderen af en verzorgde met songs als Met Hart En ZielEen Dag Zo Mooi, Nu of Nooit en De Jacht Is Mooier Dan De Vangst, de soundtrack van een generatie.

Met zijn album Zonder Omweg [2019] keert Rick de Leeuw terug naar de frontlinie van de Nederlandstalige rockmuziek. In samenwerking met onder andere Zornik’s Koen Buyse en de Mens Frank Vander Linden schreef de Tröckener Kecks-frontman elf songs over heimwee, seks, wreedheid en verlangen. Soms duister, dan weer uitbundig, altijd intens.

Robuust en poëtisch, en bij vlagen heerlijk vilein. Sober, puur en recht op het doel, zonder omweg. Aangemoedigd door de enthousiaste ontvangst van zijn album ‘Zonder Omweg’ en de daaropvolgende succesvolle tournee, brengt hij sinds het voorjaar van 2020 een verrassende reeks sterke radio-singles uit. Dit najaar verschijnt de fonkelnieuwe opvolger Lieg Me De Waarheid. Geïnspireerd en nieuwsgierig verkent hij daarop nieuwe wegen en toont aan zowel muzikaal als tekstueel onverminderd relevant te zijn. De single Bloedrode Maan die dit voorjaar uitkwam is een voorproefje op wat komen gaat. Bevlogen en nieuwsgierig verkent hij daarop nieuwe wegen en toont aan zowel muzikaal als tekstueel onverminderd relevant te zijn.

Tour najaar 2021 Rick de Leeuw & Band

Met dampend enthousiasme spelen De Leeuw en Band tijdens de najaarstour -die op 24 september star-t louter hoogtepunten uit zijn rijke repertoire. Van Nu Of Nooit tot We Vieren. Een mooie mix van oud en nieuw. Omringd door een vijfkoppige band, die een mooie mix vormt van artistieke durf, muzikale bagage en jeugdige bravoure, brengt hij dit najaar op het podium het beste uit meer dan dertig jaar in de frontlinie van de Nederlandstalige rockmuziek.

Bezetting: Rick de Leeuw, Jan Hautekiet [keys], Axl Peleman [bas], Roeland Vandemoortele [gitaar], Jens Roelandt [drums], Manu Huylebroeck[ [gitaar].

Want voor De Leeuw is het is nooit echt nooit, voor hem is het altijd nu.

24/09/21 – NIEUWENDIJK – XINIX – WWW.XINIX.NL – TBA

​06/10/21 – AMSTERDAM – PARADISO – WWW.PARADISO.NL – 20U30

​22/10/21 – BREDA – MEZZ – WWW.MEZZ.NL – 20U30

​25/09/21 – ROTTERDAM – WWW.ROTOWN.NL– 21U30

29/10/21 – DEVENTER – BURGERWEESHUIS – WWW.BURGERWEESHUIS.NL – 20U30

​06/11/21 – GRUITRODE – STAAF’S CAFE  WWW.STAAF’S CAFE.BE

12/11/21 – HOOFDDORP – DUYCKER – WWW.DUYCKER.NL – 20U30

​14/11/21 – ZWOLLE – HEDON – WWW.HEDON-ZWOLLE.NL – 20U00

​20/11/21 – SNEEK – BOLWERK – WWW.HETBOLWERK.NL – 20U30

​26/11/21 – ARNHEM – LUXOR LIVE – WWW.LUXORLIVE.NL – 20U15

​27/11/21 – LOTTUM – OJC CANIX – WWW.CANIX.NL – 20U00

03/12/21 – ZAANDAM – PODIUM DE FLUX – WWW.PODIUMDEFLUX.NL – 20U15

08/12/21 – UTRECHT – TIVOLI VREDENBURG – WWW.TIVOLIVREDENBURG.NL

​11/12/21 – PELT – CC PALETHE – WWW.PALETHE.BE – 20U30

Website: Rick de Leeuw

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.