Editie 25 | Dé Blueskrant is uit!

Een kleine mijlpaal voor de Blueskrant. Editie 25 is van de pers gerold en daar zijn we best een beetje trots op. Al 25 edities lang proberen we een krant te maken met alleen maar de mooie dingen van het leven, want mooie dingen hebben we nodig. Nu meer dan ooit.

Muziek, kunst, cultuur, mooie woorden, passie, liefde, aandacht en tijd zijn in al die edities de basisingrediënten van Dé Blueskrant geweest. Het is de samenhang der dingen, wat ons met elkaar verbindt, of zoals Inez Weski het noemde, de derde dimensie die nauw verband houdt met het vermogen te overstijgen. Want zonder dat vermogen blijft er niets anders over dan een platte, tweedimensionale wereld, zonder kraak of smaak, voornamelijk gericht op eigenbelang en consumeren.

En nu de wereld in brand lijkt te staan en het eind daarvan nog niet in zicht is viert in de muziek de gospel hoogtij. We willen goed nieuws en dat schreeuwen we uit: de wens om liefde en compassie voor elkaar en voor de wereld. Iedereen in deze krant is zich bewust van de noodzaak daarvan zoals in het verhaal van Curse of Lone frontman Felix Bechtolsheimer. De artsen in het ziekenhuis checken Felix in als patiënt om zo de Coronavoorschriften te omzeilen zodat Felix de laatste uren met zijn stervende vader door kan brengen. Kortom, wees lief en zorg goed voor elkaar en voor jezelf, dat maakt alles al een heel stuk mooier. We hopen dat deze editie je daar een klein beetje bij kan helpen en dat de verhalen van oude rotten Robben Ford, Malford Milligan, Peter Frampton en Jan Akkerman tot de verbeelding spreken. Of dat je dankzij Sem de wereld weer even met de verwondering van een veertienjarige kunt bekijken. Naast alle mooie verhalen weer heel veel lees- en luistertips en, speciaal voor deze 25e editie, een gastcolumn van Nico Dijkshoorn.

ABONNEER

Wil je Dé Blueskrant thuis ontvangen? Dat kan via: www/deblueskrant.nl/abonneren

Dé Blueskrant is GRATIS te verkrijgen bij alle platen/vinyl platenwinkels, podia, clubs en alle KEYMUSIC filialen in Nederland en België