FESTIVALTIJD in DÉ BLUESKRANT

Hieronder vind je een fraaie opsomming van de leukste, mooiste en fijnste festivals in de komende maanden. Je leest er alles over in Dé Blueskrant editie 27. We wensen je een geweldig festivalseizoen.

Graspop Baflo 21 mei 2022

Op 21 mei kun je je hart ophalen in Baflo tijdens het Graspop Festival met onder meer: Wild Romance, Erwin Java’s Travel Party ft Sean Webster, Laurence Jones Band, Ralph de Jongh, Electric Hollers.

In 1992 is Graspop ontstaan als festival. Vanuit de jeugdsoos Eagle in Baflo vatten een aantal gedreven bestuursleden het idee op een festival te gaan organiseren. In de jaren 1993 t/m 2002 groeide het festival uit tot een welbekend evenement met een goede naam. De programmering was succesvol en verrassend en steeds uitgebreider. In 2010 werd een voorzichtige omslag gemaakt naar een uitgebreidere line up. Enkele jaren werd Graspop doorgezet en het bezoekersaantal groeide en het programma werd weer uitgebreider. In 2010 werd een voorzichtige omslag gemaakt naar een uitgebreidere line up.

In 2011 gaat Graspop weer op de oude toer, maar dan in een geheel nieuw jasje. Daarbij was er een Dance Stage toegevoegd in eigen stijl. Met de verhuizing naar het Festivalterrein op de ijsbaan van Rasquert is de weg naar boven weer verder ingeslagen.  Tickets via: Graspop Baflo

Duvel Blues 28 mei 2022

Een glimp van de bluesmannen die het podium van Duvelblues sierden, is genoeg bewijs van de status die dit festival heeft: The Tommy Castro Band, The Fabulous Thunderbirds, Charlie Musselwhite, Eric Bibb…. Op de 2014-editie speelde Johnny Winter Duvelblues, amper twee maanden voordat hij stierf.

Duvelblues is het geesteskind van Gust Meeus, die op 13-jarige leeftijd de blues ontdekte. Hij keek nooit achterom. Tegenwoordig is hij net zo gepassioneerd als altijd om nieuwe talenten te ontdekken en grote namen te laten spelen op Duvelblues. Over een periode van 18 jaar is zijn festival misschien gegroeid in reputatie en bezoekersaantallen, maar Gust bleef altijd trouw aan zijn overtuiging dat Duvelblues een warm, sociaal evenement moet zijn waar mensen kunnen genieten van een verse pint van het beste Belgische bier, Duvel, terwijl ze luisteren naar de beste bluesmuziek die er is. Deze editie met onder anderen: Nico Wayne Touissant, Hans Theessink, Meena Cryle, Leif de Leeuw Band. Zelf de magie van Duvelblues ervaren? Trakteer uzelf op een uitstapje naar Puurs. Kamperen is gratis, het bier staat koud. Tickets Duvel Blues

Kaderock 4 juni 2022

Al 25 jaar staan wij op de eerste zaterdag van juni met daverende optredens in en rondom Musicon, Den Haag. Buurtbewoners, Hagenezen, landgenoten en muziekliefhebbers van over de grens komen elk keer genieten van goede muziek op het binnen- en buiten podium. Voor KadeRock geldt: Gezelligheid hoog in ‘t vaandel en een divers scala aan muzikale variaties. Een festival waar muziek gevierd wordt met fantastische bands waaronder Splinter, Sloper, Son Mieux, The Indien, Pioniers van de Nederpop, Lucas Hamming en vele anderen. Tickets Kaderock

Blues Peer 3-4-5 juni 2022

Drie dagen Blues Peer gaat je doorgaans niet in de koude kleren zitten en zeker niet wanneer je de line up tot je neemt. Met bands en artiesten als, Dann Vera, 10CC Nick Waterhouse, Ian Siegal, Laurence Jones, King Solonon Hicks, The Sheepdogs, Robert Finley, Ina Forsman, Cedric Burnside en The Bluesbones is een tripje naar onze zuiderburen meer dan de moeite waard. Overnachten is geen probleem:

Openingstijden camping: van vrijdag 3 juni 2022 om 12.00h tot maandag 6 juni 2022 om 11.00h. De toegangsprijs voor de camping bedraagt €16 per persoon, ongeacht de verblijfswijze ( tent, mobilhome, camper,…). Voor een mobilehome betaal je parkeergeld. Er zijn geen personenwagens toegelaten op de camping, die dienen te parkeren op de parking, met geldig parkeerticket. Tickets Blues Peer

Ribs & Blues Raalte 4-5-6 juni 2022

Ribs & Blues 2022 gaat in het Pinksterweekend plaatsvinden. Raalte is even de bluesmetropool van Europa met een prachtige line up waar je drie dagen van kunt genieten. Zaterdag 4 juni : 18.30 tot 01.00 | Zondag 5 juni: 13.00 tot 01.00 | Maandag 6 juni: 13.00 tot 20.00

Ribs & Blues werd in 2015, 2016 én 2018 uitgeroepen tot het beste Europese Blues-Festival en ontving in 2019 de Keeping The Blues Alive Award van de Dutch Blues Foundation. Het festival heeft zich de afgelopen jaren verbreedt tot een blues & roots festival wat het festival op lange termijn levensvatbaat moet houden.

Wederom heeft Ribs & Blues een prachtige line up in 2022 dat je gratis kunt aanschouwen met: Danny Bryant, Drive-by Truckers, Danny vera, DeWolff, Ian Noe, The Sheepdogs, Sloper, North Mississippi Allstars, Ralph de Jonh, Still Believe, Leif de Leeuw Band, Sass Jordan, Paul Carrack en nog veel meer. Ook voor de kids is er vermaak in allerlei vormen in Kids Adventureland, Je kunt jammen, loungen en er is van alles te koop op de festivalmarkt en natuurlijk kun je de overheerlijke spareribs proeven. Een compleet festival waar je gewoon GRATIS bij kunt zijn. Dé Blueskrant maakte een prachtige festivalbijlage, die je kunt bemachtigen bij de beste platenwinkels, podia en clubs. Wil je alles weten over Ribs & Blues dan haal je snel Dé Blueskrant.

Holland International Blues Festival 9-10-11 juni 2022

Een pagina informatie over HIBF in Dé Blueskrant met als laatste bandtoevoegingen, Juuls Holland Orchestra en Vintage Trouble. Tickets HIBF

Mañana Mãnana 9-10-11-12 juni 2022

Ver weg van de grijze massa en de haastige wereld vind je ontdekkingsfestival Mañana Mañana. Duik vier dagen in de bosjes en kom opgeladen, energiek en als herboren weer tevoorschijn. De natuur is het decor: rondom Kasteel Oolde wordt een wonderlijke wereld gecreëerd waar levensgenieters, avonturiers en muziekliefhebbers zich kunnen onderdompelen in een unieke festivalvibe. Het festival groeide uit tot een prachtig feest van stoere rockers, oude hippies, meiden in glitterjasjes, vrolijke gezinnen en goed volk uit de buurt en staat bekend om de ontspannen sfeer onder de bezoekers. Mañana Mañana telt zo’n acht verschillende podia waarop, bij elkaar opgeteld gedurende het festivalweekend, circa 120 optredens gegeven worden. Een greep uit het muziekaanbod leert dat het aanbod zo divers is als de kasteelmuren dik zijn. De genres lopen uiteen van klassiek tot punkrock tot electropop tot blues tot… Zeg het maar! Op Mañana Mañana ontdek je de krenten uit de pap van de (inter)nationale muziekscene, bijzonder theater, nieuwe en verrassende muziek van ‘upcoming’ bands en je geniet van heerlijk eten en drinken. Duik in een hangmat, op een massagetafel of in een yogahouding of klim zelf op het Open Podium. Iedere cultuurliefhebber die maling heeft aan enige vorm van hokjesgeest en graag op een mooie plek in de natuur vertoeft is op Mañana Mañana in de zevende hemel. Mañana Mañana | 9 – 10 – 11- 12 juni | Laren (Gld) | Tickets via: www.mananamanana.eu

Blues & Brews | Iduna Drachten 18 juni 2022

Zaterdag 18 juni kunnen bluesliefhebbers en bierfijnproevers hun hart weer ophalen tijdens het Blues & Brews Festival in Poppodium Iduna! In samenwerking met bierbrouwerij Noarder Dragten presenteren we jullie weer een dag vol fijne blues, americana en roots muziek van onder meer AJ Plug, Mercy John, Harlem Lake en Them Dirt Dimes.

Speciaalbier

En dat allemaal onder het genot van een speciaalbiertje; bierbrouwerijen uit alle windstreken van Nederland presenteren vandaag diverse soorten zelfbereid gerstenat. Bovendien kun je je bierkennis verrijken tijdens een van de bierworkshops in de kleine zaal, waar je alle ins & outs mbt (speciaal)bier letterlijk en figuurlijk tot je kunt nemen. Uiteraard hoort bij goed bier goed eten! Daarom zal Eatcounter de Drait weer aanwezig zijn met hun befaamde burgers & pork. Tickets Blues & Brews

Hoge Stoep Festival 24 & 25 juni 2022

Het hoge stoep festival (HSF) dankt haar naam aan de plaats waar de eerste edities van het festival werden gehouden, namelijk bij de boerderij van de familie Olijslagers aan “de Hoge Stoep” in  Sint-Michielsgestel. De initiatiefnemers waren Jan Olijslagers en Frans Sanders. Met de steun van veel vrijwilligers werd een prachtig lokaal festival georganiseerd. In 2018 is er een bestuurswisseling geweest en is het festival opnieuw leven ingeblazen. Een prachtige nieuwe locatie werd gevonden, opnieuw bij de familie Olijslagers maar nu aan de Lookertstraat. Dit alles resulteerde in een naamswisseling en bijstelling van doelen. In 2019 werd het eerste festival op de nieuwe locatie georganiseerd onder de naam “Hoge Stoep Blues & Rock” (HSB&R). Het werd een succes met veel felicitaties en aanmoedigingen om op de ingeslagen weg door te gaan.

Zoals de naam al aangeeft is het festival zich gaan richten op de blues en de rock. Het terrein is ingericht als festivalterrein met een beperkte mogelijkheid om ook te blijven overnachten op de festivalcamping. Dit jaar met grote namen Laurence Jones, Leif de Leeuw Band, Emily Hill, King of the World en La Grange. Tickets Hoge Stoep

Rotterdam Bluegrass Festival 24-25-26 juni 2022

De Blueskrant spendeert een hele pagina aan het Rotterdam Bluegrass Festival en publiceert een interview met de uit de Verenigde Staten afkomstige band Gangstagrass die Bluegrass en Hiphop op unieke wijze weet te combineren.

Hookrock 1 & 2 juli 2022

Het gezelligste en leukste bluesfestival in de buurt, en niet duur!!

Het zijn de woorden van het festival uit Diepenbeek België zelf en dan moet het waar zijn. Deze outdoor editie speelt zich af in een grote tent en wat kleinere tenten er omheen en staat bol van fantastische bands en artiesten. Wat dacht je van Jessie Lee & the Alchemists, Bai Kamara jr., Sari Schorr, Last Call, The Blue Chevy’s, Chris Cain, Little Hook en meer.

Zeker een mooi festival om eens te bezoeken, de zuiderburen ontvangen je met open armen. Tickets Hookrock

Blues Rond de Kerk Lochem 2 juli 2022

Een gratis festival in het mooie Gelderse Lochem waar Dé Blueskrant zeker bij aanwezig is. Met een mooie line up met onder meer Carl Wyatt & the Delta Voodoo Kings. Blues Rond de Kerk

Bospop Weert 8-9-10 juli 2022

Met trots presenteert Bospop een festival met grote namen waaronder Sting, Skunk Anansie, Melissa Etheridge, Kensingon, Beth Hart, Amy Macdonald, Seasick Steve en vele anderen. Een pagina in Dé Blueskrant leek ons gepast. Tickets Bospop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.