De Blueskrant tipt …

week 21 | 30-05-2022

Robert Cray – Nothin’ But Love [re-issue] | Label: PROVOGUE – Blauw Vinyl | mei 2022

Hij verkocht meer dan 12 miljoen albums en won meerdere Grammy Awards. Hoewel de bluespuristen te weinig willen weten van Cray’s gepolijste benadering kan met zekerheid worden geconcludeerd dat Robert Cray in de moeilijke jaren tachtig met het album Strong Persuader de blues nieuw leven inblies. Cray noemt zichzelf geen bluesman pur sang en is wars van de hokjesgeest die de muziekwereld verdeeld. Al meer dan 45 jaar is Robert Cray niemand anders dan Robert Cray die zijn platen live opneemt zonder opsmuk. Dat heeft Cray ook niet nodig, zijn warme, soulvolle, vertrouwde en troostende sound staat al decennialang stevig op zijn fundament. Vijfentwintig jaar na dit enorme succes zijn de soepele gitaarlicks in combinatie met die kenmerkende toon en sfeer van zijn warme soulstem behouden gebleven en is één van zijn beste albums nu heruitgegeven op prachtig blauw vinyl.

Bestel dit album op exclusief blauw vinyl via Platomania

Robert Cray Live: Zaterdag 9 juli in Tivoli Vredenburg Utrecht | Zondag 10 juli in Metropool Hengelo

In editie 27 van Dé Blueskrant lees je een interview met deze sympathieke ‘down to earth’ blues/soulman