De Blueskrant Tipt …

Week 22 | 10 juni 2022

Kenny Neal – Straight from the Heart [Label: Ruf Records 20-05-2022]

In Louisiana doen ze de dingen anders. De muzikale reuzen van de zuidelijke staat hebben altijd hun speciale recept voor Amerikaanse roots gehad: gekruid met jazz, doordrenkt van moerasblues en een beetje anders gekookt door elke artiest die het uitvoert. Zo ook Kenny Neal, kind van de Bayou, die op zijn nieuwe release ‘Straight From The Heart’, terugkeert naar zijn geboortegrond, zijn muzikale ground zero, Baton Rouge. Zijn onnavolgbare gitaarspel, stormachtige harp en vuige stem komen recht uit zijn hart. Alle zijrivieren van de blues komen op dit album samen en vloeien uit tot één rijke, smaakvolle en pittige gumbo.” Gasten op dit album zijn niemand minder van de Grammy Award-winnende bluessensatie Christone ‘Kingfish’ Ingram, pop en blues royalty Tito Jackson en Rockin’ Dopsie Junior & The Zydeco Twisters. Je hoort zelfs Neal’s uiterst getalenteerde dochter Syreeta de vocale outro van ‘Two-Timing’ horen zingen. “Pour the Gumbo and you’ll eat the whole night”.

Bestel dit album via: Platomania

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.