Dé Blueskrant Tipt …

Week 23 | 18 juni 2022

Little Bihlman – The Legend Of Hipster Billings | [Label: RTBE F-L Groove Attack 17-06-2022]

Emmy Award-winnende singer-songwriter Little Bihlman neemt je mee op een muzikale reis door het hart van Amerika. Van Chicago, naar  Nashville, over de Mississippi naar de badlands van South Dakota, omhoog naar de majestueuze  bergen van Utah en naar beneden naar de uitbundige lichtstad Las Vegas. Bihlman zelf kijkt terug op zijn eigen  persoonlijke reis en samenwerkingen met  prominente artiesten als John Fogerty, Trey Anastasio [Phish] en Dug Pinnick [(King’s X]. Hij geeft een nieuwe eigentijdse draai aan Americana-rock door gebruik te maken van diepe  teksten, dirty  gitaarriffs, gospelharmonieën en  aanstekelijke grooves die dit album een bijzondere kracht geven.

De liedjes van Bihlman belichamen  en authentieke  benadering  van de essentie van hart en ziel die ons met elkaar verbindt. Een door Americana beïnvloed rockalbum. De originele liedjes en verhalen zijn voortgevloeid uit  de worstelingen en triomfen uit het leven, geïnspireerd door  motoren, zon, koffie, stof, whisky, regen, tatoeages, littekens, benzine en  liefdesverdriet.

Gedurende zijn carrière is Little te zien geweest in meer dan 50 TV-series en films op grote netwerken als FOX, ABC, CBS en Netflix. [Sons of Anarchy, Days of Our Lives en meest recent in de populaire film Big Sky.] Bihlman heeft een pad gebaand langs de Amerikaanse rocksnelweg en zichzelf gevestigd  als een veelzijdig muzikant en singer-songwriter. Hij is een  tourveteraan, heeft met veel van de grote rock- en blueslegendes gespeeld op wereldberoemde  locaties, waaronder het  Witte Huis met de legendarische bluesman  Son Seals. In de loop der jaren heeft hij gewerkt met Grammy-bekroonde producers zoals Jim Gaines [Journey, Stevie Ray Vaughan, Huey Lewis and  the  News], Roy Thomas Baker [Queen, The Cars] en Bruce Robb  [Cherokee   Studio’s]. Als een verloren geliefde uit je verleden spoken deze liedjes door je hoofd en brengen je op mysterieuze wijze in vervoering.      

Bestel dit album via: Platomania | Website: Little Bihlman

Little Bihlman – Tooth and Nail | From the album: The Legend of Hipster Billings | 2022

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.