Dé Blueskrant Tipt …

Week 26 | 10 Juli 2022

The Hoochie Coochie Men – Danger: White Men Dancing | Music On Vinyl | Re-Release 01 Juli 2022

The Hoochie Coochie Men was een gerenommeerde Australische bluesgroep bestaande uit voormalig Rainbow, Black Sabbath en Ozzy Osbourne bassist Bob Daisley, gitarist en zanger Tim Gaze en drummer Rob Grosser. Het terugkerende lid van de band was voormalig Deep Purple-toetsenist Jon Lord, die voor het eerst optrad met The Hoochie Coochie Men in februari 2003.

Toen Bob Daisley in 1997 terugkeerde naar Sydney, Australië, stelde hij al snel een band samen met Tim Gaze.  In 1970 speelden ze samen in Kahvas Jute en hadden al die jaren contact gehouden. Bob is altijd een fan geweest van de blues en refereert naat de woorden van de grote Willie Dixon die zei: “Blues zijn de wortels, al het andere is de scheuten.” Ook de naam van de band The Hoochie Coochie Men is een eerbetoon aan diezelfde Willie Dixon die de bluesstandaard, ‘I’m Your Hoochie Coochie Man’ schreef. [voor het eerst opgenomen door Muddy Waters in 1954]

In 2001 werd het debuutalbum ‘The Hoochie Coochie Men’ uitgebracht waarna de band enkele jaren in het clubcircuit haar kunsten vertoonde. Niets noemenswaardigs, totdat in januari 2003 een telefoontje van producer Drew Thompson daar verandering in bracht. Zijn eerste vraag aan Bob Daisley was: “Ken je Jon Lord?” Hij vertelde dat Jon in Sydney was om in het Opera House te spelen en dat hij ook nog wat andere shows wilde doen. John Lord staat bekend om zijn Hammondorgel blues-rock sound en voor zijn pionierswerk in het samensmelten van rock en klassieke of barokke vormen. Hij is lid geweest van Deep Purple maar ook van Whitesnake, Paice, Ashton & Lord, The Artwoods en Flower Pot Men. Jon en Bob besloten om wat shows samen te doen als ‘The Hoochie Coochie Men featuring Jon Lord’. De samenwerking resulteerde in een live dvd en cd, ‘Jon Lord with The Hoochie Coochie Men Live at The Basement’.

Nu 15 jaar na dato is het tweede studioalbum van The Hoochie Coochie Men Ft. John Lord: ‘Danger. White Men Dancing’, voorzien van gastoptredens van vocalisten Ian Gillan, Jimmy Barnes en Jeff Duff opnieuw uitgebracht op gekleurd dubbel vinyl en cd. Een prachtig vol, energiek en indringend album. A Must Have!

Dit album is the bestellen op CD en dubbel vinyl via Platomania

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.