Dé Blueskrant Tipt…

Bywater Call – Remain | Label: Gypsy Soul Records | Release: 2 sept 2022

Meghan Parnell en Dave Barnes zijn de drijvende kracht achter Bywater Call, een 7-koppige band uit Toronto, Canada. Geboren uit liefde voor Southern soul, blues en rootsmuziek.

Bywater Call is in 2017 opgericht en al snel wordt de band genomineerd voor een Maple Blues en Independent Blues Award en maken ze furore in het Canadese Festival Circuit. De band tourde tweemaal door Europa, recentelijk in mei en juni 2022, met een mainstage-optreden op het bluesfestival MOULIN BLUES. In januari 2023 zal de volledige band deelnemen het beroemde International Blues Challenge in Memphis, Tennessee om de Grand River Blues Society te vertegenwoordigen. Het debuutalbum van het septet, oogstte in 2019 veel lof  en werd warm onthaald in de diverse radiostations in Noord-Amerika en Europa.

Met Meghan Parnell beschikt de band over een sterke frontvrouw met een rauwe vurige stem die dwars door de ziel snijdt. Het langverwachte tweede album van Bywater Call getiteld Remain, werd op 2 september van dit jaar uitgebracht. Voor degenen die de band hebben gevolgd, is er een evolutie in geluid en concept te horen met deze nieuwe release. En toch blijven de kernwaarden van rauwe emotie, sterk muzikaal vakmanschap en het doel om een ​​opwindende, krachtige en ontroerende ervaring voor luisteraars te creëren aanwezig. Degenen die de band nog moeten ontdekken zullen direct verkocht zijn vanaf de allereerste klanken van dit geweldige album.

Bestel Bywater Call Remain op vinyl of cd bij Platomania | Website Bywater Call

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.