Meet, Great, Beat & Eat | Bij Lampe Raalte

Het Sallandse #Raalte staat jaarlijks garant voor fantastische muzikale spektakels, zo ook op zondag 9 oktober a.s. vanaf 13.00uur tijdens het Meet,greet & beat Festival /Raalte Reunie jaren 60-70.

Jaren 60-70 muziek herleeft in heel het land, met live muziek van eigen bodem. Muziek is stevig verankerd in de Raalter samenleving. Het pinksterfestival Ribs & Blues heeft een geweldige uitstraling en zet Raalte goed op de kaart.

Popmuziek uit de jaren 60 en 70 van de vorige eeuw heeft in Raalte vele bands opgeleverd en leeft nog steeds volop. Dat bleek vorig jaar augustus 2021 toen de jaarlijkse foto-expositie tijdens de Stoppelhaeneperiode bij de Berk ook een overzicht toonde van het muzikale leven uit de jaren 60 en 70. De talrijke bezoekers hebben toen de wens geuit graag nog eens livemuziek uit die periode te aanhoren. Dat heeft een groepje muziekliefhebbers ertoe verleid een new festival te organiseren onder de titel “Meet, Greet, Beat (en Eat) Raalte 60-70”. Daarbij kunnen muziekliefhebbers en oud-Raaltenaren elkaar ontmoeten, bijpraten mooie oude anekdotes ophalen uit lang vervlogen tijden, live-muziek uit die tijd beluisteren, een expositie van foto’s en overige requisieten kunst en een heuse LP beurs uit die tijd bewonderen onder het genot van eten en drinken in het zalencomplex van Bij Lampe te Raalte.

Rhy-Be-Blues

De livemuziek komt van originele bandleden van onder meer groepen als Rhy-Be-Blues, Jugglers en The Fresh Band met oud beroepmuzikanten als Carl Roescher ( o.a Rhy-Be-Blues ) Adri Klone ( Solutions ), Rens Kelder en Jan Bouwmeester ( The Fresh ), Theo Lens ( zoon oud Raalte huisarts ) die met zijn Theo Lens Band verschillende muziekstromingen heeft doorlopen en heden ten dage nog immer optreedt ( maar dan niet met de jaren 60-70 muziek ) en zo veel meer. Onder meer zijn er optredens te zien van Breeze, PokeYouOnce en bandleden van de meest bekende Raalter band van toen Rhy-BeBlues- The Fresh Band en The Jugglers en Raalte band Glan Fever. Raalte alleen al kende in de jaren 60 en 70 meer dan 15 verschillende beatbands, hoe bijzonder, allen te bezichtigen tijdens de foto expositie Raalte 60-70.

Ben Veldkamp die als Raaltenaar en DJ internationele bekend verwierf met AVRO s TOPPOP ( alsook met de muziekwinkels Walk-Inn ) – Rene Soestbergen, Hans Reinders-Nick Roescher en Artur Ardesch ( DJ s Molenbar ) die slaagden een groot publiek naar zich te trekken, Radio Roef waar men voor de allereerste keer in Raalte de eerste uitgebrachte LPs en singles kon beluisteren/kopen ( een sensatie onder de jeugd destijds). Wie herinnert zich nog KLONT ( eerst in de Bunker en later op de plek waar nu de Bolster basisschool is gevestigd ) met zo n 300 leden destijds, meer het alternatieve gerne, waar juist muziek en optredens ten gehore werden gebracht die minder bij het grote publiek bekend waren, internationale muziek in de jaren 60-70 was in het toenmalig kleine Raalte beslist populair, bij de tijd en van alle tijden.

In het dorp Raalte gebeurde in de jaren 60-70 vrijwel niets, het dorp telde destijds slechts een paar duizend inwoners, maar er werden wel bands van naam destijds naar Raalte gehaald ( door oud manager van Cuby Henk Aa met z n vrienden Jan Roescher en Jan Clemens ) eind 60 zoals o.a. Cuby & The BlizzardsShocking Blue– Never Minds – Outsiders- Herman Brood en vele anderen bij de destijds bekende Raalte horeca uitgaansgelegenheid Thies v/d Linde, Zaal Kieftenbeld en Leeren Lampe, zo ook bij destijds andere bekende Sallandse horeca gelegenheden werden prachtige en historische muziekopterdens verzorgt, van waaruit vele herinneringen voortleven met prachtige ( stoere ) verhalen en anekdotes.

Website Meet, Great, Beat & Eat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.