Dé Blueskrant Tipt…

Jimmy Hall – Ready Now | Label KTBA – Sept 2022

Legendarische Wet Willie Vocalist & Harmonica Player, Jimmy Hall, bracht op 16 september zijn nieuwe album Ready Now uit met een all-Star Line-up met Joe Bonamassa, Josh Smith, Reese Wynans, Michael Rhodes, Greg Morrow, Warren Haynes en Jared James Nichols.  Het langverwachte album, geproduceerd door Joe Bonamassa en Josh Smith was het wachten meer dan 15 jaar waard.

Dé Blueskrant wordt ontzettend vrolijk van dit album, van het eerste tot het laatste nummer zit dit album perfect in elkaar, zonder ook maar op enig moment te vervelen of in clichés te vervallen.

Jimmy Hall werd voor het eerst bekend als leadzanger, saxofonist en mondharmonicaspeler voor de band Wet Willie, afkomstig uit Mobile, Alabama. Zijn unieke stijl van met R&B doordrenkte rock-‘n-roll en branie op het podium stuwden het hitnummer van de groep Keep on Smilin’naar de Top 10 van de Billboard-hitlijst in 1974.

Zijn nieuwe album, Ready Now, boordevol onvergetelijke, geweldige nummers is een belangrijk statement in een carrière vol hoogtepunten die teruggaat tot Jimmy’s werk met de legendarische Southern Rock-band Wet Willie. Jimmy’s zang, harpspel en songwriting zijn nog nooit zo sterk geweest. Van epische zuidelijke rocknummers als ‘Ready Now’ en ‘A Long Goodbye’ tot de boogie en blues van ‘Girl’s Got Sugar’ en ‘Jumpin’ for Joy’, Jimmy’s ongelooflijke stem staat centraal.

Gesteund door een fenomenale band met Joe Bonamassa, Josh Smith, de legendarische toetsenist Reese Wynans, bassist Michael Rhodes en drummer Greg Morrow, is Hall vrij om alles te geven op dit album. Waaronder het nummer Dream Release, geschreven met zijn zoon Ryan Hall over zijn levenslange vriendschap met Gregg Allman. Joe Bonamassa schreef mee aan vijf nummers en speelt onvergetelijke gitaarsolo’s op ‘Jumpin’ For Joy’, ‘Risin’ Up’, ‘Holding On For Dear Love’, ‘A Long Goodbye’ en ‘Will You Still Be’. Co-producer Josh Smith laat zijn uitgekiende gitaarspel horen op “Girl’s Got Sugar”. Het album bevat ook speciale gastoptredens van Warren Haynes en Jared James Nichols.

Jimmy Hall’s Ready Now is een nieuwe mijlpaal in de geweldige carrière van een legendarische bluesartiest!

Bestel: Jimmy Hall – Ready Now via: Platomania

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.