Op reis met Tedeschi Trucks Band

Liveverslag: Ahoy Rotterdam, 30 oktober 2022

Door: Kee Ooijman | Foto’s Franck Ligtenberg

Precies 5 minuten later dan de tijd van aanvang zoals het echte muzikanten betaamt treden de welgeteld twaalf dames en heren van Tedeschi Trucks Band het podium op.

Halverwege opener Playing With My Emotions gaan de deuren van de bandbus open, stapt een nagenoeg uitverkochte Ahoy RTM Stage in en wordt de motor gestart en reisleiders Suzan Tedeschi en Derek Trucks hebben de route uitgestippeld.

Geen tussenstops: Tedeschi Trucks Band neemt Ahoy mee op reis.

Slidegitaar-meester Derek Trucks behoeft natuurlijk geen enkele introductie en op Ain’t That Something laat Derek Trucks meteen al horen wat hij in huis heeft. Uit zijn bordeauxrode Gibson SG welke even onlosmakelijk verbonden is met hem als met Angus Young laat hij direct fantastische geluiden horen waar je mond van open valt. Wat helpt is dat het geluid in de zaal goed is uitgebalanceerd waardoor er veel diepte gecreëerd wordt en ieder instrument tot zijn recht komt. Tedeschi Trucks Band opent sterk en is duidelijk in haar verhaal: dit belooft een mooie reis te worden. Het nummer I Am The Moon, geschreven door toetsenist Gabe Dixon, laat soul, blues en rock sierlijk met elkaar dansen en het publiek geniet zichtbaar. Met de coversongs Keep On Growing en Outside Woman Blues wordt er eer gedaan aan het werk van respectievelijk Derek and the Dominos, Blind Joe Reynolds en Cream.

Na het om en nabij twintig minuten durende, epische Pasaquan, welke door beide drummers (Tyler Greenwell en Isaac Eady) wordt voorzien van een drumsolo die blijft boeien, laat Susan Tedeschi echt van zich horen en bewijst ook vanavond weer waarom zij een Grammy en meerdere Blues Music Awards op haar naam heeft mogen schrijven. Haar gitaarspel is effectief en raak waar het raak moet zijn. Haar stem bereikt je voordat je je er op voor kan bereiden en met een grote overredingskracht laat ze haar woorden neerdalen op  het publiek. Dit in combinatie met het veelzijdige, strakke en gevoelige gitaarspel van haar man Derek Trucks bewijzen zij een fantastisch duo en goede leiders te zijn met een heerlijk team aan muzikanten achter zich dat onvermoeibaar is.  

Dat de blues vandaag de dag nog steeds de basis is van alle muziek wordt eens te meer duidelijk wanneer de band er na Angel From Montgomery een echte Tedeschi Trucks-uitvoering van Sign Of The Times van popicoon Harry Styles uit de mouw schudt. Een welkome verrassing.

Hoewel het deze avond een zogeheten ‘seated show’ betreft wordt er hier en daar toch gedanst. De meerderheid blijft echter zitten en luistert zichtbaar aandachtig. Van interactie met het publiek is weinig sprake maar de zaal voelt dat het goed is. De bandbus heeft haar eindbestemming bereikt en Ahoy stapt met tegenzin de bandbus uit. Een prachtig uitgestippelde route door twee fantastische reisleiders zorgt voor een mooie reis deze avond. 

Resterende data in Europa:

04 november – Londen (ENG), the London Palladium

05 november – Londen (ENG), the London Palladium

06 november – Londen (ENG), the London Palladium

09 november – Manchester (ENG), 02 Apollo

10 november – Glasgow (SCH), 02 Academy Glasgow

12 november – Parijs (FRA), Le Trianon

13 november – Parijs (FRA), Le Trianon

15 november – Parijs (FRA), Bataclan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.