Dé Blueskrant Tipt…

Joanne Shaw Taylor – Nobody’s Fool | KTBA Records | 28 oktober 2022

Op 28 oktober kwam het album Nobody’s Fool uit met elf ijzersterke, voortreffelijk geschreven songs vol soul, blues en catchy popinvloeden. Een divers maar coherent album dat ongetwijfeld hoog in de eindejaarlijstjes zal belanden. Het meest emotionele lied van het album is zonder enige twijfel ‘Fade Away’, dat niet alleen door de zielroerende cellopartij van Tina Guo zo aangrijpend is. Joanne schreef het lied aan haar moeder die in het voorjaar van 2013 overleed aan de gevolgen van kanker.

“Mijn moeder was mijn beste vriendin in een heel groot deel van mijn leven. Ik weet niet of ik andere keuzes had gemaakt wanneer ze er nog zou zijn geweest, in mijn carrière zeker niet maar wie zal het zeggen. Ik mis haar gewoon heel erg. De laatste tijd probeer ik zoveel mogelijk bij mijn vader te zijn, want ik houd zielsveel van hem. Ik zeg het niet tegen hem maar ik maak me best ongerust over hem”, zegt Joanne in editie 29 van Dé Blueskrant.

Nobody’s Fool is daadwerkelijk het beste wat Joanne tot op heden heeft gemaakt. Een gelaagd album waarop ze niet alleen haar gitaarwerk maar zeker ook haar stem laat excelleren. Het album is divers, verrassend, verlichtend, integer en ontroerend. Joanne heeft samen met producers Joe Bonamassa en Josh Smith een waar meesterwerk afgeleverd.

Bestel het album via: Platomania

Dé Blueskrant is gratis te verkrijgen bij de beste platenwinkels en podia in Nederland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.