Dé Blueskrant Tipt…

Layla Zoe – The World Could Change | Label: Cable Car Records | Nov 2022

Met haar rokerige whiskystem, die regelmatig vergeleken wordt met die van artiesten als Maggie Bell, Janis Joplin en Kito, neemt Layla Zoe haar fans mee in een wereld waar autotune en choreografieën nog niet bestonden. Geef haar een podium en ze zal je magie laten zien! “Voor mij,” zegt Layla, “is er niets zo bevredigend als op het podium staan met mijn band en mijn hart geven aan de fans doormiddel van mijn muziek. Ik hou ervan om liedjes te schrijven, ik vind het leuk om in de studio te zijn, maar de live shows zijn de reden dat ik zo gek ben op mijn werk”.

In 2006 bracht ze haar eerste soloalbum ‘Shades of Blue’ uit. Datzelfde jaar won ze de Compo 10 Blues Songwriting Competition in Finland en de Best Vocalist Award tijdens de Vancouver Island Music Awards. Haar laatste wapenfeit ‘Nowhere Left To Go’ uit 2021 lijkt over het hoofd te zijn gezien en ook Layla zelf, al jaren actief als zangeres in de bluesscene, heeft niet de bekendheid  en waardering gekregen zoals veel andere zangeressen van haar kaliber, waaronder Beth Hart en Susan Tedeschi. Dat is volkomen ten onrechte blijkt eens te meer op het [alweer 16e]  nieuwe album van de Canadese: The World Could Change.

Negen jaar na het uitkomen van het album ‘The Lily’ zijn de Canadese blueszangeres Layla Zoe en gitarist Henrik Freischlader herenigd voor een nieuw studioalbum. Twaalf nieuwe nummers vormen het solide klankkader voor de krachtige en energieke stem van deze uitzonderlijke zangeres, die op haar nieuwe album niet alleen inspireert met authentieke bluesrock, maar ook met soulvolle en tedere ballads. De gitaar van Freischlader zorgt voor kippenvel en behaaglijke warmte met zijn onmiskenbare klank, het inventieve Hammond-orgel van Moritz “Mr. Mo” Fuhrhop geeft de allerlaatste finishing touch. Een album om te luisteren en te voelen!

Het album: The World Could Change is te bestellen via Platomania

Website Layla Zoe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.