Dé Blueskrant Tipt…

Robben Ford & Bill Evans – Common Ground |Label: MPS | Release 9 september 2022

Na de eerdere succesvolle duoplaat The Sun Room uit 2019 vonden gitarist Robben Ford (Miles Davis, The Yellowjackets, Robben Ford Band) en saxofonist Bill Evans (Miles Davis, Herbie Hancock, John McLaughlin, Mick Jagger, Randy Brecker, Steve Lukather) het hoog tijd weer eens iets samen te doen, met Common Ground als resultaat. Die gezamenlijke grond wordt gevormd door beide voorliefdes voor de genres classic blues, soul, en rock and roll, alhoewel ik moet zeggen dat het vooral fusion met een blues-inslag is dat hoogtij viert op deze release. De magistrale saxofonist Bill krijgt ruim baan en wordt daarbij heerlijk ondersteunt door een wereldgitarist. Voeg daarbij bassist Darryl Jones (The Rolling Stones, Sting, Andy Summers, Peter Gabriel) en drummer Keith Carlock (Toto, Wayne Krantz, Steely Dan, James Taylor, Sting) en dan weet je dat je een fusionplaat van hoog niveau te pakken hebt. Nou nog een optreden op North Sea Jazz 2023 … Platomania september 2022

Dé Blueskrant krijgt dit album aan rijke klanken niet meer uit het hoofd. Een weergaloze samenwerking tussen twee genieën die elkaar op geen enkele wijze de loef af willen steken maar vooral hun muziek naar het hoogste plan willen brengen. Of je nu van blues, jazz, fusion of rock houdt, Common Ground is het allemaal. Dit vlekkeloze album is een lust voor het oor.

Lees ook het interview met Robben Ford uit de Blueskrant

Interview Robben Ford

The making of Robben Ford and Bill Evans record, “Common Ground.” Featuring Darryl Jones and Keith Carlock.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.