Dé Blueskrant Tipt…

Ko Ko Mo – Need Some Mo’ | LABELS L LES DISQUES EN |Release: Nov 2022

Het Franse duo Warren Mouton (gitaar en zang) en Kevin Grosmolard (drums/sounds) maakt al enkele jaren muziek als Ko Ko Mo. De bandnaam is zonder twijfel een verwijzing naar de rock-‘n-roll-klassieker Ko Ko Mo (I Love You So) dat door de jaren heen door diverse rocklegendes is vertolkt. Deze legendarische rocksong heeft een geweldige groove die doorklinkt in de opzwepende sound van de Fransozen. De inspiratie halen ze uit de muziek van Led Zeppelin, The Who en misschien een beetje T-Rex. Deze invloeden laten ze versmelten met de gruizige maar makkelijk in te nemen rock à la Eagles Of Death Metal en Queen of the Stone Age, met de melodieën en de performance waarmee The White Stripes begin deze eeuw hun overrompelende entree maakte.

Het tweetal dat zich in 2020 al in de kijker speelde op Eurosonic Noorderslag in Groningen etaleert op hun derde full-length album Need Some Mo’ pakkende riffs met flink veel energie. Vanaf het openingsnummer weet het duo direct indruk te maken en klinkt lekker smerig. Met zijn androgyne stemgeluid weet Warren zich te onderscheiden. De combinatie van zware gitaarklanken en zijn hoge stemgeluid werken geweldig samen. Ko Ko Mo is mede door het grote aantal liveoptredens de afgelopen jaren sterk gegroeid en weet het publiek te hypnotiseren. Dus ogen dicht het volume op 10 en geniet van 12 vette songs van dit Franse duo dat hopelijk snel weer te zien is in Nederland.

Bestel: Ko Ko Mo – Need Some Mo’ via: Platomania

Website: Ko Ko Mo

Ko Ko Mo – Need Some Mo’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.