Dé Blueskrant Tipt…

Ledfoot – Coffin Nails | release 27 januari 2023 – TBC Records

De in Florida 1958 geboren Tim Scott McConnell, is een Amerikaanse singer-songwriter en gitarist die optreedt onder de artiestennaam Ledfoot die sinds 2007 onlosmakelijk verbonden is met zijn eigen gecreëerde muziekgenre Gothic Blues. Noem hem gerust ‘Master of Gothic Blues’, want niemand klinkt donkerder, grimmiger, doorleefder, urgenter en beklemmender dan hij. Ledfoot’s liedjes ontspringen uit de kristalheldere bron van de Delta Blues en stromen traag door het hoofd van de songwriter, waar ze onderweg bovenzinnelijk vuil en mistroostige bouwstoffen tot zich nemen om als rijkgevulde, pikdonkere massa de eindbestemming te bereiken: in het glas van de luisteraar.

Bij de eerste slok heb je grote twijfels of je het binnen zult houden, maar na de derde slok hunker je al naar het tweede glas. Het is alsof je een Noorse Bokkøl drinkt, een donkere bittere lager, maar met een verrukkelijke complexe zoete afdronk.

Coffin Nails

Na een lange gedwongen pauze heeft Ledfoot zijn meest recente album ‘Coffin Nails’ op 27 januari 2023 uitgebracht. Het is inmiddels zijn zesde album en werd ook dit keer weer in Ronni Le Tekro’s Studio Nyhagen opgenomen. De mastering werd gedaan door Winter Lazerus. Het album bevat 10 nieuwe songs en zijn ‘in the spirit of the old blues tradition, all full-on analogue direct to tape recordings’; “This album was recorded and mixed in two days – live – no bullshit here – straight to tape – no edits, no punching in – just me – spitting my soul in the most naked and real setting possible – honest for better or worse – honesty – what a precious thing!”, zegt Tim er zelf over. Dé Blueskrant raakte al in de ban van deze Gothic Bluesmeester bij de klanken van zijn eerste album en Coffin’ Nails geeft wederom exact dezelfde angstaanjagende en hypnotiserende rillingen zoals alleen Ledfoot ze kan veroorzaken.

Lees hier het interview met Ledfoot uit Blueskrant 22

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.