Maloe Melo Moet blijven

Maloe Melo, het roemruchte muziekcafé aan de Lijnbaansgracht, vreest voor zijn voortbestaan. Maloe Melo werd in 1984 opgericht door de huidige eigenaar Jur Scherpenzeel (78). Met een eventueel vertrek van Maloe Melo zou een begrip in de Amsterdamse muziekscene én dertig jaar livemuziekhistorie verloren gaan. Om dit te voorkomen zijn een aantal stamgasten van het muziekcafé op de Lijnbaansgracht een crowdfunding gestart.

Van jong tot oud
Van Herman Brood tot Douwe Bob, vele Nederlands muziektalenten hebben bij Maloe Melo hun eerste noten gespeeld. Maar ook grootheden als Willy Deville, Candy Dulfer, Jeff Healey en Patti Smith hebben hier op het podium gestaan en ook jonge Amsterdammers die een plek zoeken om te jammen zijn altijd welkom bij Jur. Plekken zoals de Maloe Melo zijn uniek en niet vanzelfsprekend meer in Amsterdam.

De crowdfunding loopt via Voor de Kunst, het crowdfundingsplatform voor de culturele sector. Op dit moment staat de teller op € 7000. De campagne heeft nog 41 dagen te gaan en de bedoeling is om uiteindelijk op € 10.000 uit te komen.

Crowdfunding
Het bijzondere aan deze inzamelingsactie is dat je er als donateur ook iets leuks voor terug kunt krijgen. Afhankelijk van je donatie kun je kiezen voor bijvoorbeeld een T-shirt met Maloe Melo ontwerp van de beroemde tekenaar Peter Lavell, je naam op de wc-deur, een prachtige vintage Maloe Melo poster, een shotje tequila aan de bar of een karaokesessie met vrienden. (die laatste twee uiteraard zodra de kroegen weer open mogen)

Doneren kan via voordekunst.nl

Wil je op de hoogte blijven van deze actie kijk dan op de Facebookpagina Maloe Melo Moet Blijven
Meer informatie over Maloe Melo: www.maloemelo.com