Guy Verlinde – Keppe, ‘k zien ier voe joen

Ode aan nieuwe liefde vader
Na een lange moeilijke periode van zorgen voor zijn dementerende vrouw en haar overlijden, vond de vader van Guy Verlinde half 2019 een nieuwe liefde op de dansvloer van de legendarische danszaal La Palma, te Gits. Sindsdien lacht het leven hen toe en genieten ze volop van de herwonnen liefde. Samen zijn ze zo ontwapenend mooi dat Guy er de song “I”m Your Man” over schreef, die in september zal verschijnen op zijn nieuwe album. Wanneer tijd kostbaar is, verspil je die niet aan pietluttige discussies, maar geniet je van elk moment. Liefde op leeftijd wordt intens beleefd en elke dag gevierd.

Eerste single in het West-Vlaams
Guy schrijft en zingt normaalgezien uitsluitend in het Engels, waardoor zijn vader Raf nooit echt begrijpt wat wordt gezongen en enkel kan genieten van de muziek. Aangezien dit een ode aan hem is, vertaalde Guy de originele tekst en nam speciaal voor hem een West-Vlaamse versie op. Het maakte zijn vader zo trots en dolgelukkig dat Guy besliste om deze versie uit te brengen als single.

New Orleans
Guy is een grote fan van de New Orleans jazz- en blues brassbands. Het aanstekelijke ritme en avontuurlijk gebruik blaasinstrumenten geven hem steevast een positief en zomers gevoel. Deze sound past perfect bij dit mooie liefdesverhaal.

Corona als katalysator voor nieuwe projecten
Door de aanhoudende corona crisis, werd Guy verplicht om zich als zelfstandig muzikant heruit te vinden. Het afgelopen jaar was zeer uitdagend en moeilijk, maar het heeft er ook voor gezorgd dat hij nu deze eerste single in het West-Vlaams uitbrengt.

Guy Verlinde
Het afgelopen decennium domineerde Guy Verlinde de Belgische blues scene en toerde met zijn band The Mighty Gators non-stop door Europa. Hij nam in 11 jaar 12 albums op, speelde in prestigieuze clubs en op talloze festivals waar hij de affiche deelde met grootheden als B.B. King, John Fogerty, Tony Joe White, Santana, John Hiatt, Canned Heat en Jeff Beck. Hij toert nu met zijn verhalende akoestische luistersongs en toont dat hij ook thuis is in de Americana & het singer-songwriter genre.

www.guyverlinde.com

Het nummer Keppe, ‘k zien ier voe joen is beschikbaar als download & stream