Grote Uitbreiding B.B. King Museum Mississippi

Meer dan 400 vierkante meter aan nieuwe tentoonstellingsruimte. Grote uitbreiding B.B. King Museum in Mississippi

Indianola, Mississippi – Na een forse uitbreiding is het B.B. King Museum heropend met zo’n 25 procent meer tentoonstellingsruimte. Ook werd de herdenkingstuin rond het graf van de blueslegende ingrijpend vernieuwd.

Met een groot bluesfestival op 5 juni vierde het B.B. King Museum & Delta Interpretive Centre in Indianola zijn eerste grote uitbreiding sinds de opening in 2008.

De nieuwe tentoonstellingsruimtes voegen in totaal 420 m² toe aan het museum, waarin met name de laatste 10 jaar van Kings leven centraal staan. Daarnaast werd de Memorial Garden rond het graf van de in 2015 overleden blueswereldster opnieuw ingericht.

Bluesgeschiedenis

Naast het bewogen leven van B.B. King gaat het museum ook dieper in op de geschiedenis en cultuur van de Mississippi Delta. Het aanvankelijk 1.800 m² grote museum trekt jaarlijks zo’n 25.000 bezoekers en is een belangrijke stop op de Mississippi Blues Trail.

B.B. King Tijdens de opening B.B. King Museum en Delta Interpretive Center in 2008 Foto: Mempis & Mississippi

De bluesgrootheid, die als Riley B. King in 1925 in het nabijgelegen Itta Bena werd geboren, opende zijn museum persoonlijk. Na zijn dood in 2015 werd King op eigen verzoek bij het museum begraven.

Foto: Rory Doyle

Highlights

Highlights in de nieuwe ruimtes zijn Kings Rolls-Royce Silver Shadow, zijn geliefde Chevy El Camino en de ultramoderne tourbus waarmee hij door het land reisde. Daarnaast zijn er bijzondere gitaren aan de collectie toegevoegd, die tot nu toe nog nooit te zien waren: Kings favoriete Les Paul – een cadeau van de gitaarmaker zelf – en de twee Gibson Lucille-gitaren die door een zwart paard zonder ruiter werden meegedragen in zijn begrafenisstoet.

Foto: Rory Doyle
Foto: Rory Doyle
Foto: Memphis & Mississippi

Meer informatie vind je via onderstaande handige en interessante link:

B.B. King Museum & Delta Interpretive Centre: bbkingmuseum.org.

Visit Mississippi: visitmississippi.org.

Mississippi Blues Trail: msbluestrail.org

Memphis & Mississippi: memphis-mississippi.nl

Deep South USA: deep-south-usa.com

B.B. King T-shirt: www.bluesstore.nl/product/unisex-t-shirt-b-b-king-met-korte-mouw-2/