Dé Blueskrant Tipt …

Week 25 | 03 Juli 2022

Supersonic Blues Machine – Voodoo Nation | Mascot Label Group | Release: 24 juni 2022

Supersonic Blues Machine presenteert hun derde studioalbum getiteld Voodoo Nation via Provogue/Mascot Label Group. Het album bevat opnieuw een samenkomst van iconen met enkele van de meest opwindende namen uit de bluesscene; Charlie Starr (Blackberry Smoke), Eric Gales, Joe Louis Walker, Ana Popovic, Kirk Fletcher, King Solomon Hicks, Josh Smith & Sonny Landreth.

De kern van de band is producer/bassist Fabrizio Grossi en drummer Kenny Aronoff met de Britse bluesrocker Kris Barras als zanger/gitarist. Barras heeft in maart zelf een recente UK Top 30-albumhit uitgebracht en leidt het peloton van de heropleving van de Britse hardrock.

Voodoo Nation

“De algemene onvrede in de wereld is op dit moment zo wijdverbreid, we krijgen te horen dat we het moeten omarmen, want dat is het leven”, zegt Fabrizio Grossi.

“Nee, dat is niet het leven”, stelt hij. Zo worden we tegenwoordig gedwongen te leven. Voodoo Nation verwijst naar de tijd waarin we leven, tenminste hier in de Verenigde Staten, maar ik denk dat de hele wereld het kan begrijpen. We komen op het punt waar we leven bijna als zombies. We zijn kleine machines.”

Supersonic Blues Machine is er wederom in geslaagd om spierballen blues te combineren met een subtiele twist en is op Voodoo Nation zeer uitgesproken over de zaken die anno nu gaande zijn, maar kijkt ook vooruit en zend een boodschap van hoop. Met een keur aan gelijkgestemde muzikale zielen die, ieder met hun unieke sound, dit album weten te kleuren waardoor de boodschap kristalhelder is voor iedereen. “Om al het onrecht in de wereld te herstellen, is al onze liefde nodig”, aldus Fabrizio Grossi.

Dit album is the bestellen op CD en dubbel vinyl via Platomania

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.